Skip to main content

Ξάνθη: Διακινούσε μετανάστες με φορτηγό που έκλεψε στη Θεσσαλονίκη

Σε έλεγχο που έγινε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Συνελήφθη χθες στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής, ένας 42χρονος , ο οποίος εμπλέκεται σε παράνομη μεταφορά στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμων μεταναστών.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής-Ξάνθης, στο ύψος του οικισμού Βαφέικα οι αστυνομικοί εντόπισαν ακινητοποιημένο ένα φορτηγάκι, στο εσωτερικό του οποίου βρίσκονταν ο οδηγός και ο συνοδηγός του.

Στη θέα των αστυνομικών, ο 42χρονος οδηγός μαζί με τον συνοδηγό, τράπηκαν πεζή σε φυγή σε παρακείμενη αγροτική περιοχή, πλην όμως ο 42χρονος ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ ο συνεργός του διέφυγε και αναζητείται.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε επίσης ότι για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή ανήμερα των Χριστουγέννων σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι ο 42χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.