Skip to main content

Ξάνθη-Ηρακλής 2-2

Ισόπαλη με 2-2 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ξάνθη και στον Ηρακλή στα Πηγάδια. Ο Βάλλας ανοίξε το σκορ στο 19’, ενώ ο Γηραιός έκανε το «come back» με τα τέρματα των Μάρα (22’) και Σολτάνι (2
Ισόπαλη με 2-2 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ξάνθη και στον Ηρακλή στα Πηγάδια, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν για πρώτη φορά φέτος δύο γκολ σε ένα ματς αλλά να μην καταφέρνουν να κερδίσουν. Στην τελευταία θέση με εφτά πόντους και ισόβαθμοι με Πανιώνιο και Ατρόμητο παρέμειναν οι Ακρίτες, με τον Στιούαρτ να ισοφαρίζει στο 72’. Ο Βάλλας είχε ανοίξει το σκορ στο 19’, ενώ ο Γηραιός είχε κάνει το «come back» με τα τέρματα των Μάρα (22’) και Σολτάνι (29’).

Η επιτακτική ανάγκη των δύο ομάδων για την κατάκτηση των τριών βαθμών, τις ανάγκασε να βγουν από νωρίς στην επίθεση και να ψάξουν το γκολ. Μετά το πέρας του πρώτου αναγνωριστικού δεκαλέπτου, οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά την εστία του Ελευθερόπουλου, όταν και ο Πόι στο 14’ σούταρε μέσα από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Ότι δεν κατάφερε ο Αργεντινό φορ στην φάση του 14’ το πέτυχε ο Σπύρος Βάλλας στο 19’. Ο Έλληνας αμυντικός εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Κατσαμπή που ξεχάστηκε, καλύπτοντας τον αντίπαλο του την ώρα που οι συμπαίκτες του τον έβγαζαν οφ-σάιντ και με πλασέ στην κίνηση ύστερα από πάσα του Μπούγκα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το γκολ των Ακριτών δεν φάνηκε να επηρεάζει στο ελάχιστο τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι κατάφεραν να φτάσουν στη μεγάλη ανατροπή μέσα σε επτά λεπτά με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πίτου Γκαρσία. Ο μέσος του Γηραιού με δύο ωραίες κάθετες μπαλιές έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Μάρα (22’) και τον Σολτάνι (29’) οι οποίοι με την σειρά τους δεν δυσκολεύτηκαν να νικήσουν τον Γκσπούρνινγκ για το 1-2.

Μετά το δεκάλεπτο ξέσπασμα και τα τρία γκολ που σημειώθηκαν στα Πηγάδια, ο ρυθμός του αγώνα άρχισε να πέφτει, η μοναδική αξιόλογη φάση στο πρώτο μέρος πραγματοποιήθηκε στο 33’, όταν και ο Κυριαζής δεν κατάφερε να σκοράρει με το κεφάλι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Γιώργο Παράσχο να κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο του. Συγκεκριμένα, στο 46’ πέρασε τον Κιντάνα στην θέση του Μπούγκα και στο 59’ πέρασε στο παιχνίδι και τον Σουάνη αντί του Μαρσελίνιο. Οι αλλαγές, είχαν ως αποτέλεσμα να αναλάβει η Ξάνθη την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους Ακρίτες να αρχίζουν να πιέζουν όλο και περισσότερο τα «καρέ» του Ηρακλή.

Στο 65’ ο Ελευθερόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα στο φάουλ το Πόι, ωστόσο ο Έλληνας γκολκίπερ δεν κατάφερε να σώσει την εστία του και στο 72’ με τον Στιούρτα να κερδίζει την κόντρα, μπαίνει στην περιοχή και με σουτ να «γράφει» το 2-2 για τους γηπεδούχους.

Ο ρυθμός πλέον είχε ανοίξει, με τους δύο αντιπάλους να χάνουν από δύο σημαντικές ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη στα τελευταία λεπτά της συνάντησης. Οι Σουάνης και Βασιλακάκης νικήθηκαν από τον Ελευθερόπουλο στο 78’ και 90’ αντίστοιχα, ενώ για τους Θεσσαλονικείς Σολτάνι (77’) και Ηλιάδης (90+3) αστόχησαν από πλεονεκτικές θέσεις, με το σκορ να παραμένει στο 2-2 ως και το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Μάνταλο.