Skip to main content

Ξάνθη: Νεκρή ηλικιωμένη από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Στην Ξάνθη έχει ήδη καταγραφεί αρνητικό ρεκόρ στα κρούσματα του ιού, μετρώντας ήδη 13, με τον ιό να καλπάζει στην περιοχή.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα από τον Ν. Ζυγό της Ξάνθης φαίνεται πως έχασε τη ζωή της από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Όπως αναφέρει το xanthinea, σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών και φίλων της η ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της τον Δεκαπενταύγουστο από εγκεφαλίτιδα, μετά από προσβολή από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Την Παρασκευή κηδεύτηκε ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση γύρω από τον θάνατο της, παρά το γεγονός ότι έχει θορυβήσει αρκετά τους κατοίκους της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάτι αντίστοιχο συνέβη και με έναν ηλικιωμένο άνδρα στα Μάγγανα, πριν από μερικές εβδομάδες, ο οποίος επίσης απεβίωσε με συγγενείς και συγχωριανούς του να κάνουν λόγο για θάνατο που οφείλεται στον ιό.

Προς το παρόν παρά το γεγονός ότι πανελλαδικά έχουν καταγραφεί έξι θάνατοι που οφείλονται στον ιό του Δυτικού Νείλου, δεν υπάρχουν επίσημα γεωγραφικά στοιχεία για τους θανάτους. Στην Ξάνθη ωστόσο έχει ήδη καταγραφεί αρνητικό ρεκόρ στα κρούσματα, μετρώντας ήδη 13, με τον ιό να καλπάζει στην περιοχή.