Skip to main content

Ξάνθη: Ο κορωνοϊός δεν πτόησε τους εκδρομείς του τριημέρου

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς ζει η Ξάνθη παρά την ακύρωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων. Η οικονομία φαίνεται πως μπόρεσε να ισορροπήσει.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και προπάντων τη διάθεση για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα εκδρομείς του τριημέρου στη Ξάνθη, αλλά και οι κάτοικοι φαίνεται να μην πτοήθηκαν από την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα υπό το φόβο της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Τόσο το βράδυ της Παρασκευής, κατέκλυσαν την πλατεία Αντίκα, εκεί όπου πραγματοποιείται υπαίθριο πάρτι και άλλες χρονιές ενόψει της παρέλασης της Κυριακής, που φέτος ακυρώθηκε, όσο και χθες γεμίζοντας καφέ, εστιατόρια, αλλά και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Καταστήματα που πωλούν μάσκες, στολές και αξεσουάρ για τους καρναβαλιστές, είχαν την τιμητική τους, καθώς δεν ήταν λίγοι, μικροί αλλά και μεγάλοι, που αποφάσισαν να κάνουν τη βόλτα τους στην πόλη ντυμένοι αποκριάτικα.  



Η οικονομική ζημιά, που δημιουργείται λόγω της ακύρωσης του καρναβαλιού, φαίνεται πως μπόρεσε, έστω και ελάχιστα, να ισορροπήσει από την έλευση εκδρομέων που έστω και χωρίς τις προγραμματισμένες καρναβαλικές εκδηλώσεις, φαίνεται πως το διασκέδασαν με την ψυχή τους.



15.000 καρναβαλιστές

Στην ακυρωθείσα παρέλαση της Κυριακής, είχαν δηλώσει συμμετοχή 15.000 καρναβαλιστές, ενώ αναμενόταν μεταξύ άλλων 250 λεωφορεία από Κωνσταντινούπολη και 150 από Βουλγαρία. Τα έσοδα, δε, που προσφέρει κατά μέσο όρο ο θεσμός του καρναβαλιού αγγίζουν περί το 1,5 εκατ. ευρώ για την Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή.



Σε δήλωση του ο δήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Τσέπελης υπογράμμισε πως «θα μελετήσουμε τις επόμενες κινήσεις μας και θα προσπαθήσουμε να ελαχιστοποιήσουμε τις δυσβάστακτες επιπτώσεις στη τοπική οικονομία και το δήμο μας. Θα προβούμε σε όλες εκείνες τις διεκδικήσεις ώστε να ενισχύσουμε και να καθοδηγήσουμε σωστά τις επιχειρήσεις, τους καρναβαλικούς και πολιτιστικούς συλλόγους που θα επιβαρυνθούν το κόστος της ματαίωσης των εκδηλώσεων».