Skip to main content

Ξάνθη: Σύλληψη διακινητή παράτυπων μεταναστών μετά από καταδίωξη

Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον 27χρονο να σταματήσει το αυτοκίνητο που οδηγούσε, στην εθνική οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε.

Εντεκα μη νόμιμους μετανάστες μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας 27χρονος αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον 27χρονο να σταματήσει το αυτοκίνητο που οδηγούσε, στην εθνική οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Ο 27χρονος εισήλθε με το αυτοκίνητο στην πόλη της Ξάνθης, όπου και προσέκρουσε σε προπορευόμενο όχημα και τελικά ακινητοποιήθηκε. Σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο διακινητής μετέφερε 11 μη νόμιμους μετανάστες.

Ο διακινητής, οκτώ διακινούμενοι και ο οδηγός του προπορευόμενου οχήματος μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου τούς παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και οι πέντε από αυτούς παρέμειναν για νοσηλεία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.