Skip to main content

Ξάνθη: Συνεργασία με τις νομαρχίες που συνορεύουν με την Ελλάδα

Συνεργασία στους τομείς της πολιτικής προστασίας και της επιχειρηματικότητας σχεδιάζουν για το επόμενο χρονικό διάστημα οι νομαρχίες των περιοχών που βρίσκονται κοντά στα σύνορα Ελλάδας και Βουλγαρίας
Συνεργασία στους τομείς της πολιτικής προστασίας και της επιχειρηματικότητας σχεδιάζουν για το επόμενο χρονικό διάστημα οι νομαρχίες των περιοχών που βρίσκονται κοντά στα σύνορα Ελλάδας και Βουλγαρίας.

Παράλληλα, σε συνεννόηση και με τη νομαρχία Αδριανούπολης διερευνάται από την Τουρκία η δυνατότητα δημιουργίας μιας διακρατικής δομής με το μοντέλο που προτείνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπό την ονομασία «Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας». Τα παραπάνω ζητήματα εξετάστηκαν σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, στο πλαίσιο του Δικτύου Διασυνοριακής Συνεργασίας Νομαρχιών Ελλάδας - Βουλγαρίας - Τουρκίας.

Ακόμη, όπως έγινε γνωστό, το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν δύο θεματικές συναντήσεις, η μία με θέμα την προβολή και προώθηση του Δικτύου ως ενιαίου τουριστικού προϊόντος και η άλλη με θέμα τα τοπικά προϊόντα του Δικτύου και τις δυνατότητες επιχειρηματικών συνεργασιών.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δικτύου, νομάρχης Ξάνθης Γεώργιος Παυλίδης δήλωσε: «Τα ψυχροπολεμικά κλειστά σύνορα τα πληρώσαμε επί δεκαετίες, ακόμη και τώρα. Το Δίκτυο των Νομαρχιών στα έξι χρόνια της πορείας του, χωρίς να αγγίζει κεντρικές πολιτικές, δημιούργησε γέφυρες συνεργασίας, έλυσε προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών, ήταν η βάση για σχέσεις και φιλίες. Συνεχίζουμε τις διασυνοριακές σχέσεις στις οποίες η Ευρώπη συζητά να επενδύσει πολύ στο άμεσο μέλλον».


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ