Skip to main content

Ξανθόπουλος: Επικίνδυνος ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση ακολουθεί μια τακτική πολύ επικίνδυνη για το κράτος δικαίου και εργαλειοποιεί την πανδημία, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση συνεχίζοντας τον αυταρχικό της κατήφορο, προχώρησε στον αποκλεισμό περιοχών του κέντρου της Αθήνας από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά και σε δεκάδες προσαγωγές κι συλλήψεις πολιτών που ήθελαν, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου», δήλωσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο  του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Δράμας, Θ. Ξανθόπουλος, για όσα συνέβησαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας στην επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Μεταξύ των προσαχθέντων και συλληφθέντων, σημείωσε ο κ. Ξανθόπουλος, είναι και οι δικηγόροι Κώστας Παπαδάκης και Θανάσης Καμπαγιάννης, μέλη των συνηγόρων πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, στους οποίους η αστυνομία, ουσιαστικά απαγόρευσε την άσκηση των υπερασπιστικών τους καθηκόντων, παραβιάζοντας την ουσία του δικηγορικού λειτουργήματος.

«Την ίδια στιγμή απαγορεύθηκε ακόμη και η ατομική κυκλοφορία πολιτών αλλά και βουλευτών σε περιοχές του κέντρου με αόριστη επίκληση λόγων ασφαλείας ενώ τέθηκε σε εφαρμογή η βιντεοσκόπηση και καταγραφή πολιτών, φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων από αστυνομικούς με φορητή κάμερα», ανέφερε.

«Η κυβέρνηση ακολουθεί μια τακτική πολύ επικίνδυνη για το κράτος δικαίου. Εργαλειοποιεί την πανδημία και τους υπαρκτούς υγειονομικούς κινδύνους για να θέσει σε αναστολή ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες, Επιχειρεί να επιβάλει στην κοινωνία την ακραία κατασταλτική της ατζέντα, ως αντιπερισπασμό,  για να κρύψει τις βαριές ευθύνες της στη διαχείριση της πανδημίας. Η δημοκρατία όμως και τα δικαιώματα των πολιτών, δεν μπαίνουν σε καραντίνα. Καλούμε τον Υπουργό ΠροΠο να αναλάβει τις ευθύνες του και την κυβέρνηση να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και την δημοκρατική τάξη», κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.