Skip to main content

Ξανθός: Γενικόλογες δηλώσεις Μητσοτάκη που τον εκθέτουν

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τις εθιμοτυπικές επισκέψεις χωρίς ατζέντα και χωρίς επίγνωση της πραγματικότητας» υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Υγείας.

Σκληρή κριτική κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη άσκησε ο πρώην υπουργός Υγείας, βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας (δείτε εδώ).

Όπως υποστηρίζει ο κ. Ξανθός, «ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τις εθιμοτυπικές επισκέψεις στα υπουργεία, χωρίς ατζέντα και, κυρίως, χωρίς επίγνωση της πραγματικότητας. Επειδή το πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει η ΝΔ στον τομέα της Υγείας είναι μια έκθεση ιδεών χωρίς κανένα εχέγγυο υλοποίησης, ενώ οι μόνες συγκεκριμένες αναφορές που έχουν γίνει (πχ για τη δυνατότητα ιδιωτικών εταιρειών να έχουν ενεργό ρόλο στα δημόσια νοσοκομεία) προκαλούν αντιδράσεις λόγω του ακραία νεοφιλελεύθερου χαρακτήρα τους, ο Πρωθυπουργός αναγκάζεται να κάνει γενικόλογες δηλώσεις που απλώς τον εκθέτουν. Η ρητορική για "υπουργείο της Απελπισίας που θα μετατραπεί σε υπουργείο της Ελπίδας", αναδεικνύει έλλειμμα επεξεργασμένης στρατηγικής και τακτικής και όχι δυναμική ουσιαστικών αλλαγών».

Ο πρώην υπουργός θεωρεί πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε να μιλήσει για "καμένη γη" ή για "διάλυση" στην Υγεία. Γιατί ξέρει καλά ότι το αφήγημα αυτό δεν πείθει κανένα. Γιατί οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και οι ασθενείς γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι υπήρχαν και υπάρχουν προβλήματα στα νοσοκομεία, αλλά είδαν τα προηγούμενα χρόνια τα πράγματα να βελτιώνονται, να καλύπτονται σιγά-σιγά τα κενά σε προσωπικό, να μην υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά, να υπάρχει κανονικότητα στις πληρωμές του προσωπικού και των προμηθευτών, να μη δημιουργούνται χρέη στα νοσοκομεία, να αναβαθμίζονται οι υποδομές, ο εξοπλισμός και οι παρεχόμενες υπηρεσίες. Κάθε καλοπροαίρετος πολίτης είδε στην πράξη στήριξη και όχι εγκατάλειψη της δημόσιας περίθαλψης, ξέρει ότι η δωρεάν πρόσβαση των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ είναι εγγυημένη, σε αντίθεση με την περίοδο της διακυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, που υπήρχε αποκλεισμός τους και "υγειονομική φτώχεια" στη χώρα».

Κατά τον ίδιο, «ο θιασώτης του "λιγότερου Κράτους" και της αγοράς υπηρεσιών υγείας από τον ιδιωτικό τομέα, δεν έχει καμιά αξιοπιστία όταν υπόσχεται ότι θα λύσει τα προβλήματα του ΕΣΥ και ότι η "Υγεία θα κάνει άλμα στο μέλλον"!» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Ξανθός.