Κυριακή 22 Μαΐου 2022
x

ΞΑΝΘΟΣ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΨΗΛΟΥ ΡΙΣΚΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε ότι θα είναι τραγικό λάθος αν υιοθετηθεί μια προσέγγιση ότι έρχεται το τέλος της πανδημίας με την Όμικρον

«Έχουμε μια επιλογή υψηλού ρίσκου με το άνοιγμα των σχολείων σε αυτή την φάση και χωρίς τις αναγκαίες ασφαλιστικές δικλείδες. Έπρεπε να έχει προηγηθεί παρέμβαση που να μειώσει στις τάξεις τον αριθμό των μαθητών στα πολυπληθή τμήματα, δεν έγινε αυτό το πράγμα, που ζητείται εδώ και 1,5 χρόνο από τους εκπαιδευτικούς και τους  επιστήμονες» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91.6 και 105,8, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός.

Συμπλήρωσε ότι «δεν έγινε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η ατομική προστασία και των εκπαιδευτικών αλλά και των παιδιών με επιδοτούμενες μάσκες υψηλής προστασίας και από μόνη της η προσαύξηση των σελφ τεστ που από την πρώτη εβδομάδα θα πρέπει να διενεργούνται, κατά την άποψή μου δεν εγγυάται ότι δεν λειτουργήσουν τα σχολεία ως χώρος υπερμετάδοσης και άρα θα επιδεινώσουν την επιδημιολογική κατάσταση».

Ο κ. Ξανθός επεσήμανε ακόμη ότι θα είναι τραγικό λάθος αν υιοθετηθεί μια προσέγγιση ότι έρχεται το τέλος της πανδημίας με τη μετάλλαξη Όμικρον, καθώς δεν έχει ακόμα δοκιμαστεί αυτό το στέλεχος σε πληθυσμούς μεγάλης ηλικίας. «Μέχρι στιγμής προσβάλλονται οι νέοι άνθρωποι κατά τεκμήριο που κυκλοφορούν, διασκεδάζουν, ταξιδεύουν και γι’ αυτό ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι πάρα πολύ χαμηλός. Αυτό που σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι έχει μια ηπιότερη διαδρομή σε εμβολιασμένα άτομα και κυρίως σε αυτούς που έχουν κάνει και την τρίτη δόση. Και μπορεί ακόμα και αν σε ατομικό επίπεδο τα συμπτώματα είναι πιο ήπια, νομίζω όμως ότι σε επίπεδο πληθυσμού υπάρχει πρόβλημα τεράστιας μεταδοτικότητας αλλά και του κινδύνου να εμφανιστούν και νέες μεταλλάξεις του ίδιου του αυτού του στελέχους» ανέφερε.

Ερωτηθείς αν θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ όπως έχει προγραμματιστεί, ο κ. Ξανθός σημείωσε πως όλα τα ενδεχόμενα που αφορούν την οργάνωση του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς πρέπει να επανεξεταστούν . «Δεν ξέρουμε πώς θα είναι τα πράγματα τον επόμενο μήνα. Οι προβλέψεις ότι θα υπάρχει υποχώρηση αυτού του σφοδρού κύματος πρέπει να επιβεβαιωθούν στην πράξη και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι προφανώς να πραγματοποιήσουμε το συνέδριό μας με τον καλύτερο, συλλογικό και δημοκρατικό τρόπο αλλά ταυτόχρονα λαμβάνοντας υπόψη και τα επιδημιολογικά δεδομένα. Νομίζω ότι κανείς δεν θα πρέπει να σχεδιάζει μεγάλα γεγονότα, χωρίς να παίρνει υπόψη του αυτόν τον παράγοντα» κατέληξε ο κ. Ξανθός.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ