Skip to main content

Ξανθός: Η κοινωνία έχει χρέος να απαιτήσει την ενδυνάμωση του ΕΣΥ

Ο πρώην υπουργός ευχήθηκε στους γιατρούς, νοσηλευτές και τους άλλους εργαζόμενους να συνεχίσουν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Με το προσωπικό των δημόσιων δομών υγείας του Ρεθύμνου συναντήθηκε και αντάλλαξε ευχές "για καλές γιορτές, με υγεία και αντοχές" ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Ξανθός ευχήθηκε παράλληλα στους γιατρούς, νοσηλευτές και τους άλλους εργαζόμενους, που χαρακτήρισε «ανθρώπους της πρώτης γραμμής», να συνεχίσουν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους ασθενείς και στην κοινωνία. «Αυτή την προσφορά η κοινωνία την αναγνωρίζει, και παρά την εγκατάλειψη του ΕΣΥ από την κυβέρνηση και τη δικαιολογημένη απογοήτευση των εργαζομένων, οι πολίτες είναι σίγουροι ότι οι υγειονομικοί θα κάνουν ότι μπορούν για να στηρίξουν τη δημόσια περίθαλψη στη χώρα, ειδικά αυτή την περίοδο της έξαρσης της πανδημίας και των τεράστιων ακάλυπτων αναγκών στη φροντίδα υγείας».

Ο Ανδρέας Ξανθός μίλησε τέλος, και για το χρέος της κοινωνίας «να απαιτήσει, μαζί με τους εργαζόμενους των δημόσιων δομών υγείας, την ενδυνάμωση του ΕΣΥ και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με όρους καθολικότητας, ισότητας και ποιότητας».