Τρίτη 14 Ιουλίου 2020
x

ΞΑΝΘΟΣ:ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΙΠΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Ο υπουργός ενημέρωσε τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία ότι τις επόμενες ημέρες θα προωθηθεί από το υπουργείο σχετική νομοθετική ρύθμιση

Με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συναντήθηκε το πρωί ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, σχετικά με την προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων του λοιπού επικουρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο κ. Ξανθός ενημέρωσε τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία ότι τις επόμενες ημέρες θα προωθηθεί από το υπουργείο νομοθετική ρύθμιση που θα κινείται στη λογική της ρύθμισης που έγινε στην προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η ρύθμιση αυτή, σε συνδυασμό με την ειδική μοριοδότηση που έχει προβλεφθεί για το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί ήδη στα δημόσια νοσοκομεία, θα δώσει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους που εδώ και χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να διεκδικήσουν με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο μια μόνιμη θέση εργασίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο Ανδρέας Ξανθός ανακοίνωσε, επίσης, ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραταθούν οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού που λήγουν στις 31/5/2019, ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για να ολοκληρωθούν  οι διαδικασίες της προκήρυξης.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ, που πραγματοποίησε σήμερα παναττική στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, έκανε λόγο για «μη δεσμευτικές απαντήσεις» στα αιτήματά της στο ζήτημα της «προκήρυξης-παγίδας για το επικουρικό προσωπικό, που η κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει ελπίδα πρόσληψης σε χιλιάδες υποψήφιους».

«Ζητήσαμε την παράταση των συμβάσεων του επικουρικού έως τέλος του 2019 και παράταση έκδοσης της προκήρυξης με νέα νομοθετική ρύθμιση. Επίσης, ζητήσαμε την κάλυψη με την αυξημένη μοριοδότηση  της εμπειρίας και των 1.200, καθώς και την κάλυψη όλων των πτυχίων των υπηρετούντων. Οι ειδικές θέσεις επισημάναμε ότι πρέπει να δοθούν σε επόμενη προκήρυξη...

Οι απαντήσεις δεν ήταν δεσμευτικές και οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν» ξεκαθάρισε η ΠΟΕΔΗΝ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ