Skip to main content

Χάσμα… γενεών στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για τις αποκρατικοποιήσεις

Οι ομάδες που έχουν σχηματιστεί χαρακτηρίζονται... ακραίες, τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου προεδρεύει σε συνεδριάσεις με «κλειστές πόρτες»!

του Σπύρου Νάννου

Μπορεί οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν πως το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει κάμψη και ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται με το ένα πόδι στην κορυφή (έστω και εάν ο δικομματισμός αρχίζει να ξεθωριάζει), ωστόσο ένα γκάλοπ σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος για τις αποκρατικοποιήσεις θα έδειχνε τα ποσοστά που αντιστοιχούν σήμερα στο κόμμα! Οι διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται π.χ. για την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, αποτυπώνουν το βαρύ κλίμα και το θολό τοπίο που πάνω σε αυτό βαδίζουν οι βουλευτές, την ίδια ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου προτιμάει πλέον να συνεδριάζει με «κλειστές» πόρτες!

Πιο συγκεκριμένα, την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η περίφημη πλέον εξειδίκευση των μέτρων που περιλαμβάνει ο Οδικός Χάρτης για την Οικονομία που παρουσίασε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ωστόσο, παρατηρείται έντονα – εκτός από την ασυνεννοησία στο υπουργικό συμβούλιο – μια «δυστοκία» σε ότι αφορά την «γραμμή» που εκπέμπει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία σημειωτέον έχει χωριστεί σε δύο ομάδες, με την πρώτη να τάσσεται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων  και την άλλη να «αγωνίζεται» μετά βδελυγμίας για να μην περάσουν οι ΔΕΚΟ εξ’ ολοκλήρου σε ξένους επενδυτές.

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει από σήμερα και ο Απόστολος Κακλαμάνης ο οποίος εξέφρασε επιφυλάξεις για τη μετοχοποίηση της ΔΕΗ μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ: «…Έχω σοβαρές επιφυλάξεις γενικώς για ό,τι οι σημερινές συνθήκες της αγοράς είτε απαξιώνουν, είτε όταν πρόκειται για στρατηγικής σημασίας τομέα, αυτό το οποίο θα κερδίσει η οικονομία και η χώρα είναι ασήμαντο σε σχέση με αυτό που θα χάσει. Και στην υπόθεση της ΔΕΗ με εντυπωσιάζει και μου προκαλεί ποικίλες σκέψεις μια εκστρατεία που βλέπω ιδιαίτερα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, που όταν δεν γνωρίζω, φαντάζομαι τις σχέσεις που υπάρχουν με παράγοντες οικονομικούς.

Με εντυπωσιάζει η εκστρατεία με αφορμή την έκθεση του επιτρόπου της δημόσιας διοίκησης για τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με εντυπωσιάζει η προσπάθεια που γίνεται να απαξιωθούν εντελώς όσοι ασχολούνται με τον συνδικαλισμό» είπε χαρακτηριστικά.

Και μπορεί η κατάσταση να είναι δραματική σε ότι αφορά τις διπλές γραμμές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ωστόσο ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει πλέον με τις κινήσεις του πως είναι «εγκλωβισμένος» και μάλιστα το δείχνει με τις κινήσεις του μετά τις «φωνές» του προς τους υπουργούς στην χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κάνοντας συνεδριάσεις με «κλειστές πόρτες» προς τα ΜΜΕ!

Αυτό έκανε σήμερα σε συνάντηση με θέμα τις τοπικές δράσεις και πρωτοβουλίες για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την άθληση, στην Αττική όπου συζητήθηκαν ο ρόλος του πολίτη, της αυτοδιοίκησης, και της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη δράσεων που αφορούν το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την άθληση, οι συνέργειες πολιτών και πολιτείας για την υποστήριξη συλλογικών πρωτοβουλιών, τα προβλήματα που υπάρχουν και τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν.

Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε η ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου που ολοκληρωνόταν ως εξής: «…Σημειώνεται ότι, η συνάντηση θα είναι κλειστή για τα Μέσα Ενημέρωσης, και δεν θα υπάρχει κάλυψη τηλεοπτική και φωτογραφική…».