Skip to main content

Χείρα βοηθείας στη Σερβία από τις ΗΠΑ

Μελέτη για το νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης της Σερβίας εκπονήθηκε με τη βοήθεια της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη βούλησή των να βοηθήσουν τη Σερβία να κα
Μελέτη για το νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης της Σερβίας εκπονήθηκε με τη βοήθεια της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID), δήλωσε η Αμερικανίδα πρέσβειρα στο Βελιγράδι, Μέρι Γουόρλικ.

Με τη μελέτη, οι ΗΠΑ εκφράζουν τη βούλησή τους να βοηθήσουν τη Σερβία να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική στην περιοχή, την Ευρώπη και παγκοσμίως και να επιτύχει το στόχο της αειφόρου ανάπτυξης, υπογράμμισε η Αμερικανίδα πρέσβειρα.

Η μελέτη για το μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης, την περίοδο 2011-2020, παρουσιάστηκε από την κ. Γουόρλικ, η οποία υπενθύμισε ότι, χάρη στο πρόγραμμα της USAID στη Σερβία, το νομοθετικό πλαίσιο που ρυθμίζει την αγορά αναβαθμίστηκε.

Επίσης, με τη βοήθεια του προγράμματος της USAID αναμορφώθηκε ο τραπεζικός τομέας και υπήρξαν σημαντικές και θετικές εξελίξεις σε θέματα που αφορούν το συνταξιοδοτικό και φορολογικό σύστημα.

Η στήριξη των ΗΠΑ στη Σερβία, για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας θα συνεχιστεί, διαβεβαίωσε η κ. Γουόρλικ και συμπλήρωσε ότι το πρόγραμμα για την ενθάρρυνση των επιχειρήσεων παραμένει ενεργό.