Skip to main content

Χειρόφρενο στη μεταφορά χιλιάδων μαθητών της Θεσσαλονίκης

Περίπου 12000 μαθητές απομακρυσμένων περιοχών του νομού Θεσσαλονίκης κινδυνεύουν να μην μπορούν από τη νέα χρονιά να μετακινηθούν στα σχολεία τους.
Περίπου 12000 μαθητές απομακρυσμένων περιοχών του νομού Θεσσαλονίκης κινδυνεύουν να μην μπορούν, από τις 7 Ιανουαρίου, να μετακινηθούν στα σχολεία τους, καθώς οι ιδιοκτήτες λεωφορείων απειλούν να βάλουν χειρόφρενο στη μεταφορά των μαθητών, αν δεν βρεθεί λύση με την εξόφληση του υπέρογκου ποσού(ή μέρος αυτού) που τους οφείλει το δημόσιο.

Tο ελληνικό Δημόσιο χρωστάει στους ιδιοκτήτες λεωφορείων, που εξυπηρετούν τις μετακινήσεις των μαθητών προς τα σχολεία τους, πάνω από 10 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν δεδουλευμένα 16 ολόκληρων μηνών.

Παράλληλα, όπως δηλώνει στη Voria.gr ο Αντινομάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, σημαντικότατο είναι το πρόβλημα μετακίνησης των 800 περίπου μαθητών με αναπηρία του νομού. Συγκεκριμένα, το κόστος που ορίζουν οι ανάδοχες εταιρίες για τη μετακίνηση των μαθητών με αναπηρία ανέρχεται στα 500 ευρώ την εβδομάδα, ενώ ο νόμος που χρηματοδοτεί τη συγκεκριμένη ενέργεια ορίζει το ποσό της χρηματοδότησης στα 500 ευρώ το χρόνο.

Ο κ. Τσαμασλής υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει πίστωση για την υπογραφή νέων συμβάσεων από ιδιοκτήτες λεωφορείων, ενώ οι τωρινές συμβάσεις λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου για τις μετακινήσεις μαθητών με αναπηρία και στις 31 Ιανουαρίου για τις συμβατικές μεταφορές.