Skip to main content

Ξεκαθαρίζει για Μπιρμπίλη η κυβέρνηση

Τα σενάρια περί ενόχλησης της κυβέρνησης από τη χθεσινή δήλωση της υπουργού Περιβάλλοντος σχετικά με την Περιφέρεια Αττικής διέψευσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής.
Τα σενάρια περί ενόχλησης της κυβέρνησης από τη χθεσινή δήλωση της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη, σχετικά με την Περιφέρεια Αττικής διέψευσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής. Γνωστοποιώντας χθες ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, η κ. Μπιρμπίλη είχε αναφέρει ότι οι στόχοι της είναι διαφορετικοί.

«Kαμία δυσφορία, καμία συζήτηση δεν υπήρξε», επεσήμανε από την πλευρά του ο κ. Πεταλωτής χαρακτηρίζοντας λογικές τις δηλώσεις της ΥΠΕΚΑ, από τη στιγμή που –όπως είπε- «στόχοι της είναι ως υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας να φέρει σε πέρας αυτό το πολύ μεγάλο έργο, που της έχει αναθέσει ο Πρωθυπουργός».

Ερωτηθείς σχετικά με χτεσινές δηλώσεις του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδη για το εάν θα υπάρξουν αποπομπές σε περίπτωση που μέλη του κόμματος συμμετάσχουν σε ψηφοδέλτια άλλων κομμάτων ή συνδυασμών στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι όπου υπάρχουν και διαφορετικές προσεγγίσεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ο καθένας έχει δικαίωμα να προσεγγίζει τα ζητήματα όπως θέλει.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι «για όλα υπάρχουν κάποια όρια», εξηγώντας ότι όταν το ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες, «κάποιοι δεν μπορούν να υπονομεύουν όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια».

«Όταν ανήκουμε σε έναν κομματικό χώρο, σ’ έναν συγκεκριμένο κομματικό σχηματισμό, υπάρχουν επιλογές οι οποίες είναι βασικές και οι οποίες φυσικά αποτελούν και την κόκκινη γραμμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς δε σχετικά με το ενδεχόμενο υποψηφιότητα της Φ. Γεννηματά για το Δήμο Αθηναίων, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι ειδικά στον Δήμο της Αθήνας είναι σαφέστατο ότι, εκ των πραγμάτων, υπάρχει μια πολύ μεγάλη βαρύτητα στο όνομα του υποψηφίου. Όσον αφορά συγκεκριμένα στη νυν υφυπουργό Υγείας, επεσήμανε ότι «είναι γνωστή η προσφορά της, είναι γνωστή η εκλογιμότητά της, αλλά και η βούλησή της να επιλύει τα ζητήματα τα οποία της ανατίθενται με τον καλύτερο τρόπο».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο κ. Πεταλωτής επανέλαβε τέλος ότι «εάν υπάρξει ανάγκη συμπληρώσεων του κυβερνητικού σχήματος, μετά την αποχώρηση, αν γίνει αποχώρηση γιατί κανείς δεν το ξέρει ακόμη, κάποιων συναδέλφων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τότε θα γίνουν οι απαραίτητες συμπληρώσεις».