Skip to main content

Ξεκάθαρο «όχι» από ΟΕΕΘ στο Γιουσουρούμ της Ευκαρπίας

Η Ομοσπονδία ζητεί την «άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης και τη μη λειτουργία της συγκεκριμένης υπαίθριας κυριακάτικης αγοράς»

Την πλήρη αντίθεσή της στη λειτουργία υπαίθριας Κυριακάτικης αγοράς στην Ευκαρπία εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ).

Η Ομοσπονδία ζητεί την «άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης και τη μη λειτουργία της συγκεκριμένης υπαίθριας κυριακάτικης αγοράς», σημειώνοντας ότι παραμένει κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία δημιουργεί «συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και στρέβλωσης της αγοράς της πόλης μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
«Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Δήμου Παύλου Μελά να επιτρέψει την λειτουργία υπαίθριας κυριακάτικης αγοράς στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. Ως εκπρόσωποι των ελευθέρων επαγγελματιών και εμπόρων στην Θεσσαλονίκη εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην εφαρμογή της παραπάνω απόφασης καθώς αποτελεί στρέβλωση για την αγορά, δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και επιτρέπει την εμφάνιση φαινομένων λαθρεμπορίου και παρεμπορίου.

Οι συνάδελφοί μας προσπαθούν να επιβιώσουν στις ασφυκτικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά και να ανταπεξέρχονται σε όλες τους τις υποχρεώσεις προς το Δήμο, το Κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ έχουν παράλληλα να αντιμετωπίσουν την τεράστια γραφειοκρατία και τα συνεχώς αυξανόμενα κόστη στέγασης και λειτουργίας, την ίδια ώρα γίνεται προσπάθεια να θεσμοθετηθεί η λειτουργία της συγκεκριμένης κυριακάτικης αγοράς όπου με την μορφή «γιουσουρούμ» θα πωλούνται την ημέρα της Κυριακής προϊόντα ανταγωνιστικά με αυτά των καταστημάτων αφαιρώντας όγκο εργασίας από αυτά ή ακόμα και απομιμητικά-λαθραία προϊόντα, ενώ είναι εξαιρετικά αμφίβολο για το αν οι συμμετέχοντες στην συγκεκριμένη αγορά λειτουργούν με τους ίδιους όρους με τους συναδέλφους καταστηματάρχες εκπληρώνοντας τις ίδιες υποχρεώσεις σε φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, Φ.Π.Α. κ.α.  

Ζητούμε την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης και την μη λειτουργία της συγκεκριμένης υπαίθριας κυριακάτικης αγοράς. Παραμένουμε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και στρέβλωσης της αγοράς της πόλης μας».