Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ξεκινά άμεσα η αποκατάσταση φθορών στο νεοκλασικό όπου στεγάζονται ΒΕΘ-ΕΕΘ

Στόχος είναι να επιδιορθωθούν, όσο πιο άμεσα γίνεται, οι ζημιές στο κτήριο που στεγάζονται τα δύο επιμελητήρια, το ΒΕΘ και το ΕΕΘ.

Τη βούληση να ξεκινήσουν άμεσα, ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, οι εργασίες για την αποκατάσταση των φθορών στο νεοκλασικό κτήριο που στεγάζονται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης εξέφρασαν τα μέλη της κοινής κτηριακής επιτροπής που συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: 22χρονη τραυματίστηκε στην Αριστοτέλους, έπεσαν σοβάδες στο κεφάλι της (φωτο)

Όπως τόνισε μιλώντας στη Voria. gr o Α' αντιπρόεδρος του ΒΕΘ και μέλος της κτηριακής επιτροπής, Δημήτρης Βαργιάμης, «η κτηριακή επιτροπή των δύο Επιμελητηρίων, μετά και την πρόσφατη πτώση σοβάδων από μπαλκόνι του ΒΕΘ, που μας ανησύχησε ιδιαίτερα, αποφάσισε, αφού συλλέξει προσφορές από εταιρείες που πραγματοποιούν εργασίες αποκατάστασης να προχωρήσει, όσο το δυνατόν πιο άμεσα, στην επιδιόρθωση των φθορών που έχουν προκληθεί στο κτήριο στο πέρασμα του χρόνου».

Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε και υπήρξε η πτώση των σοβάδων, είχαν τοποθετηθεί κορδέλες κάτω από το μπαλκόνι από όπου αποκολλήθηκαν για την αποφυγή ατυχήματος.

Η αποκατάσταση των φθορών αφορά σε μία σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων και συγκεκριμένα μεταξύ άλλων στην αποκατάσταση των ζημιών, στην υδρομόνωση των μπαλκονιών του κτηρίου, στην τακτοποίηση των διαρροών κ.ά.

Εκτιμάται πως ο χρόνος αποπεράτωσης των τεχνικών εργασιών θα είναι βραχύς, με την ολοκλήρωσή τους να αναμένεται σε λίγες ημέρες.