Skip to main content

Ξεκινά άμεσα η τροφοδοσία της Κάρλας με νερό από τον Πηνειό

Τη διαβεβαίωση ότι θα προχωρήσει άμεσα η τροφοδοσία της λίμνης Κάρλας με νερό από τον Πηνειό παρέσχε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών, κ. Γιάννης Μαγκριώτης, σε συνάντηση που είχε στην Αθήνα με το νομάρχη
Τη διαβεβαίωση ότι θα προχωρήσει άμεσα η τροφοδοσία της λίμνης Κάρλας με νερό από τον Πηνειό παρέσχε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών, κ. Γιάννης Μαγκριώτης, σε συνάντηση που είχε στην Αθήνα με το νομάρχη Μαγνησίας, κ. Απόστολο Παπατόλια, παρουσία της αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Ροδούλας Ζήση.

Σε ό,τι αφορά τους πλημμυροπαθείς της συνοικίας Νεάπολης του Βόλου, οι οποίοι διεκδικούν, από το 2008, αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν, ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία οριοθέτησης της περιοχής, ως πλημμυρόπληκτης, προκειμένου να προχωρήσει στη συνέχεια η διαδικασία αποζημίωσής τους.

Αναφορικά με το θέμα της λίμνης Κάρλας, που αποτέλεσε το κύριο αντικείμενο της σύσκεψης, ο κ. Μαγκριώτης ανακοίνωσε ότι ξεκινάει άμεσα η τροφοδοσία της με νερά από τα νέα αντλιοστάσια του Πηνειού, η κατασκευή των οποίων ολοκληρώθηκε μετά από αύξηση της χρηματοδότησης του έργου. Στις αρχές Απριλίου, όπως τόνισε, παρουσία του ιδίου, της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Πόπης Γερακούδη και των Βουλευτών, θα γίνει η έναρξη της λειτουργίας των αντλιοστασίων.

Στο σημείο αυτό ο νομάρχης Μαγνησίας επεσήμανε ότι οι δήμαρχοι της περιοχής πρέπει να φροντίσουν άμεσα για την απομάκρυνση των σκουπιδιών που υπάρχουν κατά μήκος της τάφρου 2Τ όπως διαπιστώθηκε από πρόσφατους ελέγχους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.

Στον φορέα διαχείρισης οι αρμοδιότητες

 Επιπλέον ο κ. Μαγκριώτης δεσμεύτηκε ότι την επόμενη εβδομάδα, σε συνεννόηση με την υπουργό Περιβάλλοντος, θα κινήσει τη διαδικασία υπογραφής της κοινής Υπουργικής Απόφασης(ΚΥΑ) που θα μεταβιβάζει αρμοδιότητες στο Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης. Είναι μία εκκρεμότητα που ανάγεται στο 2004, όταν ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών των συναρμόδιων Υπουργών αλλά ποτέ δεν ολοκληρώθηκε.

Ακόμη, ο υφυπουργός δεσμεύτηκε να επισπεύσει τις διαδικασίες μεταφοράς νερού από το Φράγμα Γυρτώνης, ώστε στο μέλλον να μεταφέρονται νερά από το φράγμα με φυσική ροή και όχι με τη χρήση αντλιοστασίων, που απαιτούν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Ο κ. Μαγκριώτης ξεκαθάρισε, τέλος, ότι αποτελεί προτεραιότητα η κατασκευή του αρδευτικού δικτύου της Κάρλας και δεσμεύθηκε ότι σύντομα θα διατεθούν οι σχετικές πιστώσεις.