Skip to main content

Ξεκινά από αύριο το νέο ωράριο φορτοεκφόρτωσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Με την εφαρμογή του νέου ωραρίου, η διοίκηση του δήμου επιδιώκει να αλλάξει πλήρως το τοπίο στις φορτοεκφορτώσεις, βάζοντας νέους κανόνες

Σε εφαρμογή τίθεται από αύριο, 1η Μαρτίου, το νέο ωράριο φορτοεκφορτώσεων στον δήμο Θεσσαλονίκης, το οποίο προβλέπει να γίνεται ο εφοδιασμός της αγοράς τις βραδυνές ώρες.

Με την εφαρμογή του νέου ωραρίου, η διοίκηση του δήμου επιδιώκει να αλλάξει πλήρως το τοπίο στις φορτοεκφορτώσεις, βάζοντας νέους κανόνες για τις ώρες που θα γίνεται η τροφοδοσία των καταστημάτων στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, στοχεύει να βελτιωθούν οι συνθήκες κυκλοφορίας και να βελτιωθεί το... χαοτικό μέχρι σήμερα σύστημα των εμπορευματικών μεταφορών, που επιβαρύνει τις συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης στο κέντρο.

Το προηγούμενο διάστημα και μετά την έγκριση που είχε λάβει, στα μέσα Ιανουαρίου, το σχέδιο από τη Μητροπολιτική Επιτροπή της ΠΚΜ και τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου ενημέρωναν όλους τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες για την υλοποίησή του.

Η πρόταση έχει σχεδιαστεί από τα τέλη του 2015, ωστόσο, η εφαρμογή του, μετά από πολλά εμπόδια και καθυστερήσεις ξεκινά, αύριο.

«Μετά από μια μεγάλη προσπάθεια έχουμε ένα ενιαίο ωράριο φορτοεκφόρτωσης. Από αύριο τίθεται σε το νέο μέτρο που θα βελτιώσει αποτελεσματικά τις συνθήκες κυκλοφορίας στην πόλη» υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς.  

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου με τον δήμο, την Τροχαία και τους επαγγελματίες για την εφαρμογή του νέου μέτρου.

Το νέο ωράριο προβλέπει τα εξής:  

1.    Σε όλο τον δήμο Θεσσαλονίκης θα επιτρέπεται η φορτοεκφόρτωση φορτηγών οχημάτων ωφέλιμου φορτίου μέχρι 8 τόνους κατά τις εξής μέρες και ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή από 8:30μ.μ έως 8:30π.μ. της επομένης Σαββατοκύριακα από 5:00μ.μ. του Σαββάτου έως 8:30π.μ. της Δευτέρας. Αργίες ελεύθερα

2.    Σε όλο τον δήμο Θεσσαλονίκης θα επιτρέπεται η φορτοεκφόρτωση ανεξαρτήτως ωραρίου και μόνο στις ειδικά διαμορφωμένες θέσεις φορτοεκφόρτωσης οχημάτων ωφέλιμου φορτίου έως 1,5 τόνο.

3.    Ειδικά στο κέντρο της πόλης που περικλείεται μεταξύ των οδών Αγ. Δημητρίου, Κ. Δημητρίου, Δωδεκανήσου, Σαλαμίνος, Κουντουριώτη, Λεωφ. Νίκης, Ν. Γερμανού, Αγγελάκη, Εθν. Αμύνης και Αγ. Δημητρίου θα απαγορεύεται η διέλευση φορτηγών οχημάτων άνω του 1.5 τόνου κατά τις εξής μέρες και ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή από 8:30π.μ. έως 8:30μ.μ. και Σαββατοκύριακα από 8:30π.μ. έως 5:00μ.μ του Σαββάτου

4.    Για τις ειδικές λωρίδες λεωφορείων, εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση φορτοεκφόρτωσης κατά τις ώρες λειτουργίας τους.

5.    Για τους περισσότερους πεζόδρομους του ιστορικού κέντρου το ωράριο φορτοεκφόρτωσης θα είναι 6:30 έως 8:30 πμ.  Θα τοποθετηθεί ειδική σήμανση σε κάθε πεζόδρομο, σύμφωνα με το γενικό κανονισμό λειτουργίας πεζοδρόμων

6.    Στις παραδοσιακές αγορές Καπάνι και Βατικιώτη το ωράριο φορτοεκφόρτωσης θα είναι 2:30 έως 8:30 πμ.