Skip to main content

Ξεκινά αύριο το 11ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας

Το συμπόσιο θα έχει ως κύρια αφιερώματα τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και την Επικούρεια Φιλοσοφία - Θα διεξαχθεί διαδικτυακά

Το 11ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας ανοίγει τις πύλες του διαδικτυακά το Σαββατοκύριακο 20-21 Φεβρουαρίου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο το συμπόσιο θα ξεκινήσει στις 16:00 με χαιρετισμούς των διοργανωτών, με τη φιλόλογο Ασπασία Καρρά, πρόσωπο αναφοράς του αντιδικτατορικού αγώνα στη Θεσσαλονίκη, να παίρνει πρώτη τον λόγο.

Η πρώτη ημέρα του είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης με τρεις ενότητες που αφορούν τις Επικούρειες επιδράσεις στον προεπαναστατικό Νεοελληνικό Διαφωτισμό, την Ελληνική Επανάσταση και την μετεπαναστατική Ελλάδα.

Η δεύτερη ημέρα του, Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, το πρωί (11:00-13:30) η θεματολογία αφορά συγκριτική επισκόπηση της επικούρειας και των άλλων φιλοσοφικών σχολών της αρχαιότητας. Το απόγευμα, (15,30 - 20,30) θα αναπτυχθούν επικούρειες προσεγγίσεις σε κρίσιμα σύγχρονα ζητήματα, (εκπαίδευση, περιβάλλον, φυσική επιστήμη και τεχνητή νοημοσύνη), από μέλη και φίλους του ΚΗΠΟΥ Θεσσαλονίκης.

Συνδιοργάνωση των κήπων Αθηνών https://www.epicuros.gr και Θεσσαλονίκης http://www.epicuros.net

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα και δείτε τον σύνδεσμο για την παρακολούθηση του Συμποσίου διαδικτυακά στο https://www.epicuros.gr/Symposio/11osymposio.pdf