Skip to main content

Ξεκινά εν μέσω αντιδράσεων η δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού ξεκινά η δίκη για τη μεγάλη υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού ξεκινά σήμερα η δίκη για τη μεγάλη υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Στην περιοχή έχουν τεθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας καθώς πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις αντιφασιστικών οργανώσεων, καθώς επίσης κατοίκων και φορέων της περιοχής που αντιδρούν στην διεξαγωγή της στην πόλη τους.

Επισήμως αναμένεται να τεθεί το αίτημα για μεταφορά της διαδικασίας σε άλλη αίθουσα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, πρόκειται για θέμα στο οποίο τοποθετήθηκε ήδη κατά την έναρξη της δίκης, στις 20 Απριλίου, η Εισαγγελέας Έδρας Αδαμαντία Οικονόμου αναγνωρίζοντας το πρόβλημα με την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου. Ωστόσο, η Εισαγγελική λειτουργός εξέφρασε την άποψη, ώστε η διαδικασία να διεξάγεται στις φυλακές μέχρι να βρεθεί καταλληλότερος χώρος από τους αρμόδιους.

Η πρώτη μέρα της ιστορικής δίκης της Χρυσής Αυγής βρήκε άδειες τις θέσεις στο εδώλιο των περισσοτέρων από τους κατηγορούμενους βουλευτές και του αρχηγού του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της περιοχής και οι υπηρεσίες του δήμου, ενώ προγραμματίζονται νέα συλλαλητήρια, με κεντρικό αυτό που οργανώνει ο Δήμος Κορυδαλλού στις 08:00 έξω από το δημαρχείο.