Skip to main content

Ξεκινά η διαπραγμάτευση Βαρουφάκη - Ντάισελμπλουμ

Ο επικεφαλής του Eurogroup συναντήθηκε πρώτα με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου και αυτή την ώρα συναντάται με τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Εν εξελίξει βρίσκεται η συνάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τον Ολλανδό ΥΠΟΙΚ να προσέρχεται στο υπουργείο Οικονομικών λίγα λεπτά μετά τις 14:30.

Νωρίτερα, ο κ. Ντάισελμπλουμ επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση διάρκειας 30 λεπτών με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ, τον οποίο στα σκαλιά του Μεγάρου υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, είναι ο πρώτος ξένος υπουργός Οικονομικών που συναντά επισήμως και εκ του σύνεγγυς τον πρωθυπουργό, αλλά και τον Έλληνα ομόλογό του, Γιάννη Βαρουφάκη. Μαζί με τον Ολλανδό ΥΠΟΙΚ, στη χώρα μας βρίσκεται και ο επικεφαλής του Euroworking Group, Τόμας Βίζερ.

Όπως επισημαίνει ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, «με αυτή την επίσκεψη ξεκινά η διαβούλευση με τους εταίρους μας που θα οδηγήσει σε βιώσιμη, συνολική συμφωνία για την ανασυγκρότηση της κοινωνικής μας οικονομίας στο πλαίσιο μιας εξελισσόμενης Ευρώπης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά θα παραδώσει στους Ευρωπαίους αξιωματούχους φάκελο τόσο για το τετραετές πρόγραμμα ισοσκελισμένων προϋπολογισμών στο οποίο είχε αναφερθεί ο Πρωθυπουργός, όσο και για την αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης. Μάλιστα, στη συζήτηση στο ΥΠΟΙΚ η ελληνική πλευρά δηλώνει έτοιμη να εισέλθει και σε τεχνικές λεπτομέρειες, με κοστολόγηση των μέτρων που προτίθεται να λάβει, παρουσιάζοντας λύσεις για τη χρηματοδότησή τους.

Ο προεδρεύων του Eurogroup θα παραμείνει στη χώρα μας μόλις έξι ώρες.