Skip to main content

Ξεκινά η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον

Συγγενείς της άτυχης βιολόγου που βρήκε φρικτό θάνατο αναμένεται να βρεθούν στο δικαστήριο ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Αναβιώνει σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο Ρέθυμνο η υπόθεση δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον, που συγκλόνισε το πανελλήνιο το καλοκαίρι του 2019.

Στο εδώλιο θα καθίσει ο 28χρονος Χανιώτης, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του βιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενείς της άτυχης 60χρονης αναμένεται να βρεθούν στο δικαστήριο. Σημειώνεται ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Η υπόθεση είχε τραβήξει το ενδιαφέρον και του ξένου Τύπου πέρυσι το καλοκαίρι και μάλιστα, σύμφωνα με το zarpanews.gr, η Bild θα καλύψει την εκδίκαση της υπόθεσης από το δικαστήριο, με δύο απεσταλμένους.Α

Το χρονικό της δολοφονίας της Σούζαν Ιτον

Ο φερόμενος δράστης, εντόπισε πέρυσι το καλοκαίρι την 60χρονη στον δρόμο κοντά στο Μνημείο Ευελπίδων στο Κολυμπάρι ενώ έκανε τζόκινγκ. Έκανε αναστροφή με το αυτοκίνητό του και την χτύπησε δύο φορές, ρίχνοντάς την κάτω αναίσθητη.

Στη συνεχεία φέρεται να την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και τη μετέφερε σε σπηλιά, σε απόσταση 10 χλμ. από την περιοχή. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκεί παρέμεινε περίπου μια ώρα και 20 λεπτά και στη συνέχεια την βίασε και την πέταξε σε ένα φρεάτιο στο παλιό πυροβολείο, το οποίο σκέπασε με μια παλιά παλέτα.

Ο δράστης υποστήριξε στις αρχές ότι εκείνο το μεσημέρι είχε βγει με σκοπό να ικανοποιηθεί σεξουαλικά και ο σκοπός του εγκλήματος ήταν σεξουαλικός. Υποστήριξε ακόμη ότι όταν τη βίασε η 60χρονη δεν είχε τις αισθήσεις της, αλλά δεν ήταν νεκρή.

Η 60χρονη, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, έφερε βαριά κατάγματα στα πλευρά και στο πρόσωπο και χτυπήματα στα χέρια. Ο ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της 60χρονης ήταν ασφυκτικός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι προήλθε από το κλείσιμο των αεραγωγών. Ο δολοφόνος στην κατάθεσή του στις αρχές αρνήθηκε ότι την έπνιξε.