Skip to main content

Ξεκινά η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο υπό τον κλοιό του ΠΑΜΕ

Πάνω από 300 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έχουν αποκλείσει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με στόχο να το κρατήσουν σήμερα κλειστό. Οι συναλλαγές θα πραγματοποιηθούν κανονικά, μέσω εναλλακτικού σημείου πρόσβασης.
Πάνω από 300 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ βρίσκονται αυτή τη στιγμή έξω από το Χρηματιστήριο Αθηνών, εμποδίζοντας την είσοδο στους εργαζομένους. Στόχος των μελών του ΠΑΜΕ είναι να καταφέρουννα κρατήσουν σήμερα το χρηματιστήριο κλειστό, ώστε να μηνπραγματοποιηθούν συναλλαγές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι συναλλαγές θα πραγματοποιηθούν κανονικά, μέσω εναλλακτικού σημείου πρόσβασης.

Ο πρόεδρος του ΧΑ, Σπύρος Καπράλος, ο οποίος βρίσκεται στο Βανκούβερ, έχει ενημερωθεί για τις κινήσεις του ΠΑΜΕ και ζήτησε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε να λειτουργήσει κανονικά η κεφαλαιαγορά και να μην υπάρξει ακόμη ένα πλήγμα για την αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό.

Το συνδικαλιστικό όργανο του ΚΚΕ επιδιώκει, όπως αναφέρει, να «δείξει στους ελεγκτές της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που βρίσκονται τα χρήματα».

Οι συνδικαλιστές δικαιολογούν τη συγκεκριμένη απόφασή τους υπογραμμίζοντας πως «στο κτίριο του χρηματιστηρίου βρίσκονται τα λεφτά και οι συντάξεις των εργαζομένων, με τα οποία πλουτίζουν τόσα χρόνια οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι».

«Καλούμε τους εργαζόμενους σε πανελλαδικό αγώνα αύριο», τονίζουν για την πανελλαδική απεργία της Τετάρτης που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.