Skip to main content

Ξεκινά σε πιλοτικό στάδιο η ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Μέχρι και πριν από ένα εξάμηνο, θα ακούγονταν ως ανέκδοτο. Φαίνεται, όμως, ότι ήρθε η ώρα να περάσει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στη σφαίρα του εφικτού.
Μέχρι και πριν από ένα εξάμηνο, θα ακούγονταν ως ανέκδοτο. Φαίνεται, όμως, ότι ήρθε η ώρα να περάσει στη σφαίρα του εφικτού. Ο λόγος αφορά στην δημιουργία και λειτουργία - σε πιλοτικό στάδιο σε αυτή τη φάση - του μηχανισμού της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Το πρώτο βήμα εφαρμογής του επιλέχθηκε να γίνει στον ΟΑΕΕ και μάλιστα, στο ξεκίνημα του, σε ορισμένους - και όχι σε όλους - νομούς της χώρας. Κατόπιν, θα εξαπλωθεί σε ολόκληρο το ταμείο και μετά, αν κι εφόσον η εφαρμογή του και κυρίως τα αποτελέσματα του κριθούν επιτυχημένα, θα γίνει καθολική επέκταση του σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.

Για την ιστορία, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη εφαρμογή «έτρεξαν» άμεσοι συνεργάτες του Μεγάρου Μαξίμου, υπό την υψηλή εποπτεία του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος μάλιστα προήδρευσε σε τρεις συνεδριάσεις της σχετικής επιτροπής που είχε συσταθεί, από τις αρχές του τρέχοντος έτους. Κι όπως είναι φυσικό, όλοι περιμένουν τώρα τα αποτελέσματα της προσπάθειας, άλλοι για να δικαιωθούν κι άλλοι για να αποδείξουν ότι αν δεν αναμειχθεί και ο ιδιωτικός τομέας στην προσπάθεια, τότε τίποτα δεν πρόκειται να γίνει.