Skip to main content

Ξεκινά σήμερα ο Αστερόκοσμος στη Θεσσαλονίκη

Φωτίζεται σήμερα ο «Αστερόκοσμος» της ΔΕΘ-Helexpo, που ανοίγει τις πύλες του στις 17:00, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και περιμένει μικρούς και μεγάλους να τον εξερευνήσουν.

Φωτίζεται σήμερα ο «Αστερόκοσμος» της ΔΕΘ-Helexpo, που ανοίγει τις πύλες του στις 17:00, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και περιμένει μικρούς και μεγάλους να τον εξερευνήσουν.

Μέχρι τις 7 Ιανουαρίου του 2015 το Παγωμένο Δάσος, το Πέτρινο Χωριό του Άι Βασίλη, το Εργοστάσιο Παιχνιδιών, το Χωριό από Ζαχαρόπαστα, η Φάτνη, τα διαδραστικά και παραμυθένια εργαστήρια, το μεγαλύτερο λούνα παρκ με 18 παιχνίδια, τα δύο παγοδρόμια επιφάνειας 600 τ.μ. και τα καθημερινά θεατρικά, ακροβατικά και μουσικά δρώμενα θα βρίσκονται στην «καρδιά» της ΔΕΘ, συνθέτοντας μια μεγάλη γιορτή.

Σε 27.000 τ.μ. και με 5.700.000 λαμπιόνια να εκπέμπουν το φως τους, δίνοντας λάμψη στο κέντρο της πόλης, ο Αστερόκοσμος φιλοδοξεί να γίνει εστία χαράς, διασκέδασης, αναψυχής, εκπαίδευσης και δημιουργίας. Μαζί με τον Αστερόκοσμο φορά τα γιορτινά του και το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, με πολλές εκπλήξεις κι ένα εντυπωσιακό σοκολατένιο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Τα επίσημα εγκαίνια του Αστερόκοσμου θα γίνουν αύριο Σάββατο στις 20:00, οπότε και θα φωταγωγηθεί το μεγάλο χριστουγεννιάτικό του δέντρο.

Από σήμερα Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου και μέχρι την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου ο Αστερόκοσμος θα είναι ανοιχτός μόνο το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 22:00. Τα Σαββατοκύριακα 13 και 14 Δεκεμβρίου, αλλά και 20 και 21 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί από τις 11:00 έως τις 22:00. Από τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου καθημερινά από τις 11:00 έως τις 22:00 και τις Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς από τις 11:00 έως τις 20:00.

Στον φετινό Αστερόκοσμο συμμετέχει και το Πυροσβεστικό Σώμα με πληροφοριακό-διαδραστικό κέντρο, όπου μεταξύ άλλων θα γίνεται παρουσίαση ενός πυροσβεστικού οχήματος με πλήρη εξοπλισμό. Ακόμη, θα υπάρχει δυνατότητα ένδυσης των παιδιών επισκεπτών με αντιπυρικό επενδύτη, πυροσβεστικό κράνος και πυροσβεστική ζώνη, για λήψη φωτογραφιών σε κατάλληλα διαμορφωμένο φόντο με πυροσβεστικά οχήματα και αεροπλάνα πυρόσβεσης.

Η γενική είσοδος στον Αστερόκοσμο (ατομικό εισιτήριο) κοστίζει 7 ευρώ και περιλαμβάνει επίσκεψη σε όλο το θεματικό πάρκο και απεριόριστη συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια, δράσεις και θεάματα, καθώς και δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo (είσοδος από πύλη Εμπορίου). Τα παιδιά ύψους έως 1 μέτρο δεν πληρώνουν, ενώ το εισιτήριο για οικογένειες 4 ατόμων ορίστηκε στα 20 Ευρώ. Η είσοδος που περιλαμβάνει και επίσκεψη στο Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας είναι 9 ευρώ.

Ο Αστερόκοσμος πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, με επίσημη τράπεζα την Εθνική Τράπεζα, με χορηγούς το αναψυκτικό ΛΕΠΟΓΚΑ και τις μπαταρίες ENERGIZER, αλλά και την Skyserv Handling Services και με τη στήριξη της Εγνατίας Οδού.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ