Skip to main content

Ξεκινά σήμερα το 3ο Thessaloniki Summit παρουσία Τσίπρα

Περισσότεροι από 60 διακεκριμένοι ομιλητές από το χώρο των επιχειρήσεων, της πολιτικής και της κοινωνίας, συμμετέχουν στις εργασίες του Summit

Τρεις πρωθυπουργοί και μια αντιπρόεδρος κυβέρνησης συζητούν τις προοπτικές οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης: Αλέξης Τσίπρας,  Boyko Borissov, Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Ana Brnabić, Πρωθυπουργός Σερβίας, και, Ana Birchall, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ρουμανίας, τιμούν εφέτος με την παρουσία τους το 3ο Thessaloniki Summit 2018.

Περισσότεροι από εξήντα διακεκριμένοι ομιλητές από το χώρο των επιχειρήσεων, της πολιτικής και της κοινωνίας, συμμετέχουν με εισηγήσεις στις εργασίες του 3ου Thessaloniki Summit 2018, συμβάλλοντας στην καθιέρωση της Θεσσαλονίκης σε εστιακό σημείο διαλόγου υψηλού επιπέδου για όλα τα καίρια – τρέχοντα, οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα της Βόρειας Ελλάδας, των Βαλκανίων, της Ευρώπης και του κόσμου.

Στόχος του εφετινού 3ου (κατά σειρά) Thessaloniki Summit που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), με την “Συμεών Τσομώκος ΑΕ – Delphi Economic Forum”, το διήμερο Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, είναι η ανάδειξη των προοπτικών του οικονομικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος, των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και της χώρας μας.

Με αφορμή τις προοπτικές διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, το συνέδριο:

    Αναδεικνύει τη σημασία και τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.
    Αναλύει τις γεωπολιτικές προοπτικές της περιοχής.
    Εξετάζει τον αναπτυξιακό ρόλο των ευρωπαϊκών χωρών, των ΗΠΑ, αλλά και τρίτων χωρών, στη διαπεριφερειακή συνεργασία.
    Προβάλλει τις επενδυτικές ευκαιρίες στο πεδίο της βιομηχανίας, των υποδομών, της ενέργειας και της τεχνολογίας, και,
    Λαμβάνει υπόψη το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και διερευνά τις αναγκαίες προσαρμογές των αναπτυξιακών πολιτικών.

Το 3ο Thessaloniki Summit τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, ενώ βαρυσήμαντες ομιλίες εθνικού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος θα εκφωνήσουν ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, την πρώτη και τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου αντίστοιχα.

Το Thessaloniki Summit 2018, πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, της ΔΕΘ-HELEXPO και του “Enterprise Europe Network Hellas”.

Περισσότερες πληροφορίες για το Thessaloniki Summit, το πρόγραμμα και τους ομιλητές μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Thessaloniki Summit 2018 www.thessalonikisummit.gr