Skip to main content

Σηκώνει αυλαία σήμερα το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - Το πρόγραμμα προβολών

Η φετινή γιορτή του κινηματογράφου θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία αλλά και online. Στο Φεστιβάλ φέτος πρόκειται να προβληθούν 197 ταινίες.

Πίσω στις αίθουσες και στην αγαπημένη του πόλη έρχεται πάλι εφέτος από 4 έως και 14 Νοεμβρίου το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με 197 ταινίες στην ιστορική έδρα του.

Η φετινή γιορτή του κινηματογράφου θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία αλλά και online.

Οι ιστορικές αίθουσες που φιλοξενούν το Φεστιβάλ έχουν προετοιμαστεί πλήρως και με 100% πληρότητα όπως προβλέπεται και από τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους θεατές που πέρασαν έναν χρόνο μακριά τους.

Οι αίθουσες προβολής είναι στο Ολύμπιον, Παύλος Ζάννας, στο Λιμάνι με τη Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης και Σταύρος Τορνές καθώς και στον κινηματογράφο Μακεδονικόν.

Παράλληλα, οι λάτρεις του κινηματογράφου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν 144 ταινίες και διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας του φεστιβάλ. Συνολικά το φεστιβάλ θα υποδεχτεί 35 μεγάλου μήκους και 15 μικρού μήκους ελληνικές ταινίες.

Την αυλαία του εφετινού φεστιβάλ θα ανοίξει η ταινία «Το γεγονός» της Οντρέ Ντιγουάν στις 4 Νοεμβρίου ενώ η ταινία «Παρίσι, 13 Διαμέρισμα» του Ζακ Οντριάρ θα κλείσει τη φετινή διοργάνωση στις 14 Νοεμβρίου.

Δείτε εδώ όλες τις ταινίες