Skip to main content

Τις επόμενες εβδομάδες η ελεγχόμενη στάθμευση στη Βασ. Όλγας

Η ανάδοχος εταιρεία έχει πραγματοποιήσει τις διαγραμμίσεις για τις θέσεις επισκεπτών, ενώ ολοκληρώνεται η σήμανση για τις θέσεις των μόνιμων κατοίκων

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης σε άξονες της Ε΄ δημοτικής κοινότητας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί στον άξονα της Βασιλίσσης Όλγας, της Βασ. Γεωργίου και Ναπολέοντος Ζέρβα και στους κάθετους δρόμους στο κομμάτι ανάμεσα στην παραλία και κάτω από τη Δελφών.

Ήδη η ανάδοχος εταιρεία έχει πραγματοποιήσει τις διαγραμμίσεις για τις θέσεις των επισκεπτών, ενώ ολοκληρώνεται αυτό το διάστημα η σήμανση και για τις θέσεις των μόνιμων κατοίκων στους οριζόντιους άξονες. Η υλοποίησή τους από την ανάδοχο εταιρεία καθυστέρησε λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

«Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η σήμανση στην Ε΄ κοινότητα για το σύστημα που θα εφαρμοστεί και εκεί. Προστατεύουμε 3.200 θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους στους άξονες που θα εφαρμοστεί το σύστημα της ελεγχόμενης. Το υπόλοιπο κομμάτι στο πέμπτο διαμέρισμα είναι ελεύθερο», υπογράμμισε η αντιδήμαρχος Οικονομικών Άννα Αγγελίδου, η οποία εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την εφαρμογή του συστήματος έως σήμερα.

Παράλληλα, ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει ξεκινήσει να παραδίδει σταδιακά τις κάρτες στάθμευσης μόνιμου κατοίκου για την Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.  

Έως τις 31 Ιανουαρίου είχαν κατατεθεί στον δήμο Θεσσαλονίκης 3.917 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 2.694. Σε εκκρεμότητα παραμένουν λόγω δικαιολογητικών πάνω από 1.100 αιτήσεις, ενώ έχουν απορριφθεί μόλις 42.