Skip to main content

Σε αναγκαστική πτώχευση οδηγείται η ΣΕΚΑΠ - Ξεκινούν οι διαδικασίες

Δραματικές εξελίξεις στη ΣΕΚΑΠ μετά την επικύρωση του προστίμου των 38 εκατ. ευρώ και του μπλόκου στη διανομή των προϊόντων της στην Ελλάδα.

Την προετοιμασία για τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της ΣΕΚΑΠ ξεκινά η διοίκηση της καπνοβιομηχανίας με έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει από την πρώτη στιγμή η Voria.gr (δείτε εδώ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η απόφαση ελήφθη λόγω της ουσιαστικής παρεμπόδισης της λειτουργίας της μετά την έκδοση της απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής για το πρόστιμο ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ για παραβάσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα το 2009, καθώς και της πρόσφατης απόφασης των τελωνειακών Αρχών της Ξάνθης, η οποία κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά (δείτε εδώ).

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ θα συζητήσουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση και θα ξεκινήσουν την προετοιμασία για τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της επιχείρησης.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, με την συμμετοχή ειδικών από κορυφαίες ελληνικές εταιρείες, που εξειδικεύονται σε θέματα πτωχεύσεων.

 

 

σεκαπ