Skip to main content

Ξεκινά την Παρασκευή το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Κεντρικό σύνθημα του ιδρυτικού συνεδρίου είναι το «Ανατροπή στην Πράξη», και οι εργασίες του θα ανοίξουν με χαιρετισμούς εκπροσώπων κομμάτων, ξένων αντιπροσωπειών και της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ξεκινούν αύριο, Παρασκευή, οι εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, έξι μήνες μετά την ίδρυση του κόμματος στις 21 Νοεμβρίου 2010.

Κεντρικό σύνθημα του ιδρυτικού συνεδρίου είναι το «Ανατροπή στην Πράξη», και οι εργασίες του θα ανοίξουν με χαιρετισμούς εκπροσώπων κομμάτων, ξένων αντιπροσωπειών και της Ντόρας Μπακογιάννη. Σύμφωνα με πληροφορίες παρών θα είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν είχε παρευρεθεί στη ίδρυση του κόμματος τον περασμένο Νοέμβρη.

Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει ως στόχο να εκφράσει «τους πολίτες που πιστεύουν στη δύναμη της κοινής λογικής, που απορρίπτουν τα παραδοσιακά κόμματα που κυριάρχησαν τα τελευταία 30 χρόνια και που υποστηρίζουν ότι η κρίση καθιστά πια επιτακτικές μία σειρά από αλλαγές και μεταρρυθμίσεις».

Στην ιδρυτική διακήρυξη τόνισε ότι πρόκειται για «κίνημα ανεξάρτητων πολιτών που φιλοδοξεί να δώσει εναλλακτική λύση για τον τόπο».

Την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος υπέγραψαν στο Μπάντμιντον περίπου 6.000 άνθρωποι, ενώ μετά τις εσωκομματικές εκλογές την περασμένη εβδομάδα για την εκλογή των συνέδρων, ο συνολικός αριθμός των μελών του κόμματος αγγίζει πια τις 20.000. Στην πορεία προς το ιδρυτικό συνέδριο πραγματοποιήθηκαν 5 προσυνέδρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης.