Skip to main content

Ξεκινά την Τετάρτη η καταβολή συντάξεων - Παράταση των φορολογικών δηλώσεων

Την Τετάρτη 25 Αυγούστου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των συντάξεων για ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Τράπεζες, ΟΤΕ όσων δικαιούχων το ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.

Ξεκινά την Τετάρτη η καταβολή των συντάξεων Σεπτεμβρίου, ενώ παράταση δόθηκε στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Την Τετάρτη 25 Αυγούστου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των συντάξεων για ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Τράπεζες, ΟΤΕ όσων δικαιούχων το ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.

Την Πέμπτη 26 Αυγούστου οι συντάξεις για ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Τράπεζες, ΟΤΕ όσων δικαιούχων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8.

Οι συντάξεις ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ θα καταβληθούν την Παρασκευή 27 Αυγούστου, ενώ οι συντάξεις Δημοσίου, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ την Δευτέρα 30 Αυγούστου.

Αλλαγές στην καταβολή του ΦΠΑ

Αλλάζει η καταβολή του ΦΠΑ από 1 Ιανουαρίου 2022, μετά από τη σύνθεση των ταμειακών μηχανών και την ολοκλήρωση και την εφαρμογή του MyData.

Φορολογικές δηλώσεις

Δόθηκε παράταση από το υπουργείο Οικονομικών για την καταβολή των φορολογικών δηλώσεων μέχρι 10 Σεπτεμβρίου. Εαν επιλέξει κάποιος να κάνει μέχρι τότε τη δήλωση του, θα πρέπει να πληρώσει δύο δόσεις μαζί (δόσεις Ιουλίου και Αυγούστου) έως τις 17 Σεπτεμβρίου και έως 30/9 τη δόση Σεπτεμβρίου.

Την έκπτωση του 3% δικαιούνται όσοι υποβάλλουν τη δήλωσή τους έως 27 Αυγούστου και πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Επανένταξη στις 100-120 δόσεις

Πρόκειται για μεγάλες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους πληττόμενους που έχασαν τις ρυθμίσεις από τον Μάρτιο 2020 έως Ιούλιο 2021.

Οι προϋπόθέσεις για την επανένταξη στις 100-120 δόσεις έχουν ως εξής:

  • Να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο myBusinessSupport της ΑΑΔΕ
  • Να καταβάλουν τις δόσεις του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου