Skip to main content

Ξεκινά την Τρίτη ο χριστουγεννιάτικος κύκλος στον δ. Νεάπολης - Συκεών

Στις 6 το απόγευμα της Τρίτης 27 Νοεμβρίου ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης θα πραγματοποιήσει τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Έτοιμος να χαρίσει απλόχερα και φέτος σε όλους, σε κάθε γειτονιά, αρώματα και γεύσεις χριστουγεννιάτικες και γιορτινές είναι ο δήμος Νεάπολης - Συκεών.

Ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου ανοίγει και επίσημα την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, στις 6 το απόγευμα με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη στο πάρκο της οδού Ελπίδος, στην Πολιτιστική Γειτονιά στη Δ.Ε. Συκεών.

Το πρώτο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα πραγματοποιηθεί υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, παρέα με τα τμήματα μοντέρνου χορού και μπαλέτου από τη Σχολή Χορού του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το χορευτικό συγκρότημα του δήμου, το 4ο Σύστημα Προσκόπων Συκεών, τα ΚΔΑΠμεΑ Συκεών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Συκεών «ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ», ενώ ο Άη Βασίλης θα περιμένει τα γράμματα των μικρών του φίλων στο σπιτάκι του στην Πολιτιστική Γειτονιά.

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 και θα προσφέρουν μια πολύχρωμη πληθώρα επιλογών για όλα τα γούστα και για κάθε ηλικία, που αναδεικνύουν την παράδοση και τον πολιτισμό μας, δίνοντας συγχρόνως τη δυνατότητα σε καλλιτεχνικές δυνάμεις του δήμου και σε σημαντικούς φιλοξενούμενους να παρουσιάσουν στους δημότες και στους επισκέπτες του δήμου το έργο τους.

Δεκάδες εκδηλώσεις

Από το άναμμα των χριστουγεννιάτικων δέντρων και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες μέχρι την Πλατεία με το σπιτάκι του Άη Βασίλη, τις Αγιοβασιλίνες, τα ξωτικά και τα πλούσια δώρα για τους μικρούς φίλους, τις μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, τα εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά εργαστήρια, την αφήγηση βιβλίων, τις κινηματογραφικές προβολές, μέχρι το έθιμο των «Κλαδαριών», το Art Bazaar και τα Τουρνουά Αγάπης, δεκάδες εκδηλώσεις θα αφυπνίσουν το χριστουγεννιάτικο πνεύμα και θα βάλουν μικρούς και μεγάλους με τον καλύτερο τρόπο σε εορταστική διάθεση από τις πρώτες κιόλας μέρες του μήνα.

«Ας αφήσουμε στην άκρη τους προβληματισμούς της καθημερινότητας κι ας περιπλανηθούμε στις στολισμένες γωνιές του δήμου μας, που περιμένουν και φέτος μικρούς και μεγάλους, και ας χαρίσουμε απλόχερα τα δικά μας δώρα της φροντίδας και της προσφοράς στους συνανθρώπους μας, που προσμένουν να τα υποδεχθούν με ανακούφιση και χαρά» προτρέπει στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, δίνοντας το σύνθημα «να τραγουδήσουμε παρέα, να πιαστούμε χέρι-χέρι να σύρουμε το χορό, να φτιάξουμε κατασκευές με τα παιδιά μας, να ανακαλύψουμε το φωτεινό πνεύμα των Χριστουγέννων ακτινοβολώντας το συναίσθημα της Αγάπης».