Skip to main content

Ξεκινά το Σάββατο η έκθεση «50 ερμηνείες γυναικών, 50 κοσμήματα»

Η έκθεση «50 ερμηνείες γυναικών, 50 κοσμήματα» εγκαινιάζεται στις 14 Νοεμβρίου, στις 8μμ στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στην Κατούνη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου .

Η έκθεση «50 ερμηνείες γυναικών, 50 κοσμήματα» εγκαινιάζεται το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009, στις 8 το βράδυ  στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς.
 Η ενδιαφέρουσα αυτή έκθεση, διοργανώνεται από την JAW (Jewellery Art Workers), μια ομάδα 20 καταξιωμένων δημιουργών κοσμημάτων, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, για την επέτειο των 50 χρόνων λειτουργίας του.
 
Οι ταλαντούχοι σχεδιαστές, γυρνώντας πίσω τη μουβιόλα του χρόνου, καταπιάνονται με 50 βραβευμένους γυναικείους πρωταγωνιστικούς ρόλους και τους ερμηνεύουν μέσα από μοναδικά, πρωτότυπα κοσμήματα. Από την «Ηλέκτρα» στο «Προξενιό της Άννας», από την «Ευδοκία» στην «Ελένη» των «Πέτρινων χρόνων», από την «Αντιγόνη» στη «Νίκη» από τις «Νύφες» και από την «Ιφιγένεια» ως την «Μαρίκα» του «Ρεμπέτικου», ξαναθυμόμαστε αρχετυπικούς γυναικείους χαρακτήρες και πρωταγωνιστικές παρουσίες που φώτισαν τη μεγάλη οθόνη. Με οδηγό το κόσμημα και τη δημιουργική φαντασία προβάλλεται μια άλλη πλευρά της κινηματογραφικής ιστορίας, με την απόδοση μέσα από κοσμήματα, ρόλων από γυναίκες μοιραίες, που η κάθε μια τους σηματοδοτεί μια ολόκληρη εποχή.


Παράλληλα με την έκθεση, θα πραγματοποιηθούν, στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, εκδηλώσεις που συνδέουν την εικόνα με το κόσμημα, ιχνηλατώντας τα 50 χρόνια της δημιουργικής πορείας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.


Διάρκεια λειτουργίας: 14 έως 22 Νοεμβρίου 2009.
Oι ώρες λειτουργίας τις καθημερινές και Σαββατοκύριακα είναι: 10:00–14:00 & 18:00–21:00.

Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 385651, 385661.