Skip to main content

Απέχουν από σήμερα από τις υπερωρίες οι εργαζομένοι στον ΟΛΘ

Δεδομένου ότι η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ δεν έχει απαντήσει θετικά σε κανένα από τα δύο αυτά αιτήματα οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν σήμερα το απόγευμα.

Σε αποχή από τις υπερωρίες, αλλά και την εργασία του Σαββατοκύριακου και των αργιών προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αφενός ζητούν την άμεση επαναπρόσληψη συναδέλφου τους που απολύθηκε προ διμήνου, ενώ αφετέρου διεκδικούν την άμεση μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου 100 και πλέον εργαζόμενων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων στη Voria.gr, με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ δεν έχει απαντήσει θετικά σε κανένα από τα δύο αυτά αιτήματα οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν σήμερα το απόγευμα.

Το θέμα ανησυχεί τους χρήστες των υπηρεσιών του λιμανιού (ναυτικούς πράκτορες, εκτελωνιστές, μεταφορείς) και τις επιχειρήσεις – πελάτες τους. Στον κόσμο του σύγχρονου εμπορίου τα λιμάνι λειτουργούν επτά ημέρες της εβδομάδα, 24 ώρες το 24ωρο και κάθε απώλεια χρόνου μεταφράζεται σε οικονομική ζημία τόσο για τα πλοία, όσο και για τα φορτία που μεταφέρουν.

Με αυτό το δεδομένο δεν αποκλείεται –αν και δύσκολο- να υπάρξει τις επόμενες ώρες κάποια επαφή ανάμεσα στη διοίκηση και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ώστε να αποφευχθεί η αναστάτωση και να εκτονωθεί η ένταση που υπάρχει.