Skip to main content

Ξεκινάει τον Μάιο με κεκλεισμένων ως το 2021 η Bundesliga

Η κορυφαία κατηγορία ποδοσφαίρου στη Γερμανία ετοιμάζεται να επαναρχίσει τον επόμενο μήνα βάζοντας ωστόσο πάνω απ' όλα τη δημόσια υγεία.

Έτοιμη για επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης είναι η Bundesiga, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει τον Μάιο, με τους διοικούντες την πρώτη και δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας να έχουν έτοιμο το πλάνο για το πώς θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα.

Ο γενικός διευθυντής της Bundesliga, Κρίστιαν Ζέιφαρτ, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στους «New York Times» πως η διοργανώτρια αρχή έχει έτοιμο πλάνο για την επανέναρξη της σεζόν στις δύο μεγάλες κατηγορίες της χώρας, όπως επίσης και το ότι οι διοργανώσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Παράλληλα, ο Ζέιφαρτ κλήθηκε να αναφερθεί και στην παρουσία φιλάθλων στις αναμετρήσεις. Επ’ αυτού λοιπόν, κατέστησε σαφές πως για λόγους δημόσιας υγείας όλα τα παιχνίδια που πρόκειται να πραγματοποιηθούν ως το τέλος του έτους αναμένεται να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, ώστε να μην κινδυνέψει η υγεία των φιλάθλων από τον κορωνοϊό.

Οι παρόντες δεν θα ξεπερνούν τους 240 και θα αφορούν μόνο όσους άμεση σχέση με τη διεκπεραίωση των αγώνων, όπως π.χ. ιατρικό προσωπικό, τηλεοπτική μετάδοση κτλ.

Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται πως αρκετές ομάδες της Bundesliga επιστρέφουν σταδιακά στις προπονήσεις. Μετά τις Λειψία, Σάλκε, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Άιντραχτ Φρανκφούτης, Χόφενχαϊμ, Άουγκσμπουργκ και Βόλφσμπουργκ, πλέον από την περασμένη Δευτέρα προστέθηκε σ’ αυτές και η Μπάγερν Μονάχου, τηρώντας βέβαια όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.