Skip to main content

Ξεκίνησαν έλεγχοι για τα κοινωνικά τιμολόγια της ΔΕΗ

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι τα δηλωθέντα στοιχεία δεν ισχύουν, τότε θα προχωρήσει στη διακοπή ρεύματος σε όσους οφείλουν πάνω από 10.000 ευρώ

Ξεκίνησαν ήδη από τη ΔΕΗ οι διασταυρώσεις στοιχείων για τα κοινωνικά τιμολόγια, προκειμένου να διαπιστωθεί σε πόσες και ποιες περιπτώσεις δεν πληρούνται τα κριτήρια, ώστε να ισχύουν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους καταναλωτές και πόσοι επωφελούνται καταχρηστικά από αυτές.

Σε περίπτωση δε, που διαπιστωθεί ότι τα δηλωθέντα στοιχεία δεν ισχύουν, τότε η ΔΕΗ θα προχωρήσει στη διακοπή ρεύματος σε όσους οφείλουν πάνω από 10.000 ευρώ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", o πρόεδρος στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, δήλωσε: «πριν από δυο χρόνια είχαμε καταγγείλει ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μεγάλα ακίνητα σε ακριβές περιοχές και είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο (ενώ για ενταχθεί σε αυτό κάποιος πρέπει να έχει εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ), έπρεπε η γενική γραμματεία να ταυτοποιεί τα στοιχεία, καθώς δεν δικαιολογείται η παρά πολύ μεγάλη κατανάλωση».

Ο ίδιος τόνισε ότι «εισακουστήκαμε μετά από δύο χρόνια, έχει ξεκινήσει η εταιρεία τις διασταυρώσεις στοιχείων, αν πραγματικά ισχύουν οι φορολογικές δηλώσεις και θα προχωρήσει στη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους οφείλουν πάνω από 10.000 ευρώ». Ο κ. Αδαμίδης υπογράμμισε ότι «δεν θα πρέπει να υπάρχει ούτε αυτό το όριο, εάν τα στοιχεία που προκύπτουν μετά τον έλεγχο δεν είναι νόμιμα».