Skip to main content

Μολότοφ και κροτίδες στη λήξη των πορειών στο ΥΜΑΘ(φωτο+vid)

Στη συνάντηση των διαδηλωτών στο ΥΜΑΘ άγνωστοι πέταξαν βόμβα μολότοφ και δύο κροτίδες με τα θραύσματα από τη μία να χτυπούν γυναίκα.

Στο υπουργείο Μακεδονίας Θεσσαλονίκης κατέληξαν μετά τις 13.30 οι πορείες που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ενώ νωρίτερα είχαν πραγματοποιηθεί οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε τέσσερα διαφορετικά σημεία. Στη συνάντηση των διαδηλωτών στο ΥΜΑΘ άγνωστοι πέταξαν μολότοφ και κροτίδες με τα θραύσματα από τη μία να χτυπούν γυναίκα.

Αποχωρώντας από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης διαδηλωτές έριξαν λάδια στο οδόστρωμα.

Νωρίτερα καταστροφές σε καταστήματα στην Τσιμισκή προκάλεσαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που προπορεύτηκαν των συλλαλητηρίων με πορεία που ξεκίνησε από την Καμάρα.

Περίπου 3.000 άτομα διαδήλωσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά από το κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Προηγήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Η πορεία του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ ξεκίνησε μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο με τη συμμετοχή περίπου 1500 ατόμων.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 11.00 περίπου 100 άτομα από τη συγκέντρωση της ΟΚΔΕ που ήταν στην πλατεία Αγ. Σοφίας κατευθύνθηκαν στη συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ.