Skip to main content

Αγροτικά μπλόκα: Άνοιξαν οι δρόμοι σε Τέμπη και Δερβένι

Δίωρος αποκλεισμός στις σήραγγες των Τεμπών- Για περίπου μια ώρα αποκλείστηκε η Θεσσαλονίκης – Καβάλας στο ύψος του Δερβενίου και στα δύο ρεύματα.

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες, οι οποίοι προχώρησαν σήμερα σε αποκλεισμούς δρόμων.

Στις σήραγγες των Τεμπών έφτασε το μεσημέρι του Σαββάτου το κομβόι των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας. Αρχικά οι αγρότες έκλεισαν το ένα ρεύμα της εθνικής οδού, από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια και το αντίθετο ρεύμα. Λίγο μετά τις 15.00 αποχώρησαν από το οδόστρωμα και άνοιξε ο δρόμος.

Ο αποκλεισμός της νέας εθνικής οδού διήρκησε περίπου δύο ώρες, με τους αγρότες να ξεκαθαρίζουν ότι θέλουν να στείλουν ένα «ξεκάθαρο μήνυμα» προς την κυβέρνηση.

Ο Κώστας Τζέλος, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, διαμήνυσε ότι οι αγρότες έστειλαν το μήνυμα στην κυβέρνηση, η οποία «πρέπει να δώσει άμεσα λύσεις στα αιτήματά τους».

«Μας ανάγκασε (σ.σ. η κυβέρνηση) να βγούμε στον δρόμο, επιμένουμε και ζητούμε να συναντηθούμε με την κυβέρνηση με κλιμάκιο υπουργών, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη» έσπευσε να προσθέσει

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας θα πραγματοποιήσουν νέα σύσκεψη για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους, αναμένοντας την πρόκληση από την κυβέρνηση για διάλογο. 

Αγρότες της Θεσσαλονίκης έκλεισαν για περίπου μια ώρα (13.00 - 14.00) την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας στο ύψος του Δερβενίου και στα δύο ρεύματα.

Η κυκλοφορία γινόταν με εκτροπές από τον κόμβο Λαγκαδά για το ρεύμα εισόδου και τον κόμβο Ορφανίδη για το ρεύμα εξόδου.

Παράλληλα, αγρότες από Μάγλαρα και Χαλάστρα μετακινήθηκαν στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών στο ύψος των διοδίων στα Μάλγαρα. Ωστόσο, δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία.

Στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι προχώρησαν επίσης σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων.

Στην Πιερία αγρότες έκλεισαν για 10 λεπτά τον νότιο κόμβο Κατερίνης στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ στον κόμβο Κουλούρας οι αγρότες της περιοχής προχώρησαν επίσης σε δεκάλεπτο αποκλεισμό του δρόμου στο ρεύμα προς Βέροια.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κεντρική Μακεδονία έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα στα εξής σημεία:

*Στα διόδια Μαλγάρων, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνας

*Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας

*Στην Εθνική Οδό Βέροιας - Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας

*Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου

*Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης

*Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης -Θεσσαλονίκης

*Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου