Skip to main content

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τον οπωρώνα του δήμου Θεσσαλονίκης (φωτο)

Καθαρίστηκε ο χώρος ο οποίος βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λαγκαδά με Αγ. Δημητρίου. Στο σημείο θα δημιουργηθεί ο δημοτικός οπωρώνας

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τον δημοτικό οπωρώνα από τον δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα δημιουργηθεί στη δυτική πλευρά της πόλης.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του χώρου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λαγκαδά με Αγ. Δημητρίου.

Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Πρασίνου και με τη βοήθεια της Διεύθυνσης Καθαριότητας, υπό την παρακολούθηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων καθάρισαν το οικόπεδο από την άγρια βλάστηση, προκειμένου να «υποδεχθεί» το επόμενο διάστημα τα οπωροφόρα δέντρα.

Τη δημιουργία του οπωρώνα είχε προαναγγείλει από τον περασμένο Απρίλιο ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης. Πρόκειται για τη συνέχεια του προγράμματος που είχε ξεκινήσει ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας όταν ήταν αντιδήμαρχος Πρασίνου με τη δημιουργία αστικού αμπελώνα, λαχανόκηπου και οπωρώνα πάνω από την οδό Αγίου Δημητρίου.

Όπως εξηγεί στη Voria.gr ο κ. Δημητριάδης, αφού καθαρίστηκε το οικόπεδο από τα χόρτα, σε συνεννόηση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων πρόκειται να γίνει η επίχωση του χώρου με ένα μέτρο χώμα, προκειμένου στη συνέχεια να φυτευτούν τα δέντρα.

Η ενέργεια αυτή θα πραγματοποιηθεί ώστε να μη καταστραφούν τα αρχαία που βρίσκονται στο σημείο. Εκτιμάται ότι οι εργασίες επίχωσης θα έχουν ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο και έτσι ο χώρος θα είναι έτοιμος για τη φύτευση των οπωροφόρων δέντρων.

Η δημιουργία του οπωρώνα είναι μία από τις δράσεις της διοίκησης του δήμου και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος προκειμένου να αυξηθεί το πράσινο στη Θεσσαλονίκη.