Skip to main content

Με διαδηλώσεις τιμήθηκε στη Θεσσαλονίκη η Εργατική Πρωτομαγιά (vid)

Χιλιάδες άτομα βρέθηκαν σήμερα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης στις διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Με πορείες και συγκεντρώσεις τίμησαν την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη συνδικάτα, σωμετεία και συλλογικότητες.

Συγκεκριμένα, πορεία πραγματοποίησαν, μετά από κάλεσμα του του ΠΑΜΕ περίπου 3.000 άτομα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, κρατώντας πανό και φέροντας στεφάνια αφιερωμένα στους νεκρούς της Πρωτομαγιάς τα οποία κατέθεσαν στο μνημείο του καπνεργάτη, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου.

Μάλιστα, η πορεία έκανε ολιγόλεπτη στάση έξω από το αμερικανικό προξενείο όπου τα άτομα φώναξαν συνθήματα. Νωρίτερα, είχαν συγκεντρωθεί στο άγαλμα Βενιζέλου όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες εκπροσώπων των εργαζομένων.

Παράλληλα, συγκέντρωση πραγματοποίησαν έξω από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης μέλη του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ. Κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο μπροστά από το ΕΚΘ, έψαλαν τον «Ύμνο του Εργάτη», πραγματοποίησαν ομιλίες και στη συνέχεια διαλύθηκαν.

Πορεία πραγματοποίησαν και 200 μέλη της Λαϊκής Ενότητας και της ΟΚΔΕ (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας).

Ακόμη, πάνω από 500 άτομα, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς από κοινού με άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Στη λήξη της πορείας, κάποια μέλη του αντεξουσιαστικού χώρου και της ΟΚΔΕ έσκισαν και πέταξαν τα στεφάνια που είχαν καταθέσει καταθέσει η ΕΔΟΘ και η ΔΑΚΕ στο μνημείο της Πρωτομαγιάς μπροστά από το ΕΚΘ. (Περισσότερα εδώ)