Skip to main content

Ξεκίνησαν να λειτουργούν τα καταστήματα-παντοπωλεία ΘΕΣγάλα συν

Με πάνω από 100 κωδικούς ελληνικών προϊόντων τοπικών παραγωγών ξεκίνησαν να λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη τα πρώτα καταστήματα-παντοπωλεία ΘΕΣγάλα συν.

Τα πρώτα καταστήματα-παντοπωλεία «ΘΕΣγάλα συν», της νέας γενιάς καταστημάτων του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα ξεκίνησαν ήδη τη λειτουργία τους στη Θεσσαλονίκη με πάνω από 100 κωδικούς ελληνικών προϊόντων τοπικών παραγωγών. Σήμερα βρίσκονται σε λειτουργία τα καταστήματα-παντοπωλεία σε Αμπελόκηπους, Αγίου Δημητρίου, Εύοσμο, Πολίχνη, Παπάφη και Λαμπράκη, ενώ μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο «ΘΕΣγάλα συν» στην πόλη, με 14 καταστήματα.

Όπως τόνισε στη Voria.gr o Διευθυντής Καταστημάτων του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα. Ανδρέας Μπατζιλής με αφορμή την παρουσίαση σε εκπροσώπους των ΜΜΕ του ΘΕΣγάλα συν των Αμπελοκήπων, τα πρώτα μηνύματα από τη λειτουργία της νέας γενιάς καταστημάτων είναι πολύ θετικά. «Το ατού των νέων καταστημάτων-παντοπωλείων είναι η διάθεση ελληνικών ποιοτικών προϊόντων τοπικών παραγωγών σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές», σημείωσε ο κ.Χαρδαλούπας.

Όλα τα προϊόντα παρασκευάζονται με πρώτη ύλη που προέρχεται αποκλειστικά από την ελληνική γη και φέρουν τη σφραγίδα και την εγγύηση ποιότητας του ΘΕΣγάλα. Έτσι, οι καταναλωτές μπορούν να βρίσκουν προϊόντα της ελληνικής γης σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές, ενώ οι παραγωγοί μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους απ’ ευθείας στους καταναλωτές μέσω του δικτύου καταστημάτων «ΘΕΣγάλα συν».

Τα νέα καταστήματα – παντοπωλεία, τα οποία θα βρίσκονται παραπλεύρως των ήδη υπαρχόντων σημείων πώλησης γαλακτοκομικών προϊόντων, διαθέτουν στους καταναλωτές προϊόντα αρτοποιίας και διαφορετικούς τύπους αλεύρων και ζυμαρικά, με πρώτες ύλες του Συνεταιρισμού Αγροτών Θεσσαλίας «ΘΕΣγη», τυροκομικά προϊόντα και τυριά ΠΟΠ παρασκευασμένα με γάλα του Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας «Γάλα Ελάς», μαρμελάδες και σάλτσες από Έλληνες παραγωγούς, παρθένο ελαιόλαδο από την ομάδα παραγωγών ‘Μολών Λαβέ’ της Λακωνίας, αλλαντικά από βόεια κρέατα των μελών του ΘΕΣγάλα, κ.α. Φυσικά, οι αυτόματοι πωλητές θα συνεχίσουν να λειτουργούν, όπως και σήμερα, προσφέροντας τα γαλακτοκομικά προϊόντα του Συνεταιρισμού.



Το μοντέλο που ανέπτυξε ο ΘΕΣγάλα με την απ’ευθείας διανομή στους καταναλωτές των προϊόντων του, αποτέλεσε το πρώτο αντίστοιχο εγχείρημα στην Ελλάδα. Συνεταιρισμοί και τοπικοί παραγωγοί από ολόκληρη την χώρα, ήρθαν σε επαφή με τον ΘΕΣγάλα, όλα αυτά τα χρόνια, για την παροχή τεχνογνωσίας και βοήθειας για τη δημιουργία αντίστοιχων δικτύων. Έτσι δημιουργήθηκε και η ιδέα για τα ΘΕΣγάλα συν, καταστήματα, στα οποία συνεταιρισμοί και παραγωγοί μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους. Μεσολάβησαν αρκετοί μήνες, έτσι ώστε να αναπτυχθεί ένα στέρεο μοντέλο για την διάθεση, την συσκευασία, τους ελέγχους και την προμήθεια των προϊόντων, τα οποία πλέον θα είναι διαθέσιμα στα νέα καταστήματα με την εμπορική ονομασία «θες» του ΘΕΣγάλα.

Μετά τη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει η διαδικασία έναρξης λειτουργίας των νέων καταστημάτων στη Λάρισα και την Αθήνα. Με την ολοκλήρωση του δικτύου στις τρεις πόλεις, ο ΘΕΣγάλα θα διαθέτει συνολικά τουλάχιστον 63 σημεία, μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Ταυτόχρονα υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία και νέων καταστημάτων στην Αθήνα, σε γειτονιές που δεν καλύπτονται σήμερα, με στόχο τη επέκταση του δικτύου σε συνολικά 100 καταστήματα πανελλαδικά.

Παράλληλα με την ανάπτυξη των νέων καταστημάτων, συνεχίζεται η διαδικασία για την ανάπτυξη συνεργασιών, μέσω franchise, για τα υπάρχοντα καταστήματα στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη ενώ ταυτόχρονα με το άνοιγμα «των ΘΕΣγάλα συν» ξεκινάει η υπηρεσία διανομής όλων των προϊόντων κατ’ οίκον, «Το θες σπίτι σου» με παραγγελίες είτε τηλεφωνικές, σε πενταψήφιο αριθμό (18140), είτε ηλεκτρονικές στο νέο ΘΕΣγάλα e-shop.