Skip to main content

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη διαδοχή

Σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη - Σε Κοζάνη και Θεσσαλονίκη ο Αντώνης Σαμαράς.
Στην τελική ευθεία μπαίνει η κούρσα της διαδοχής στη ΝΔ, ενώ συνεχίζεται η μάχη των εντυπώσεων με τα «γαλάζια» στελέχη που εκδηλώνονται υπέρ του ενός ή του άλλου. Σήμερα, η Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει στην Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα, ο ΑντώνηςΣαμαράς στην Κοζάνη και το Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης, ενώ ο Παναγιώτης Ψωμιάδηςθα έχει επαφές με συνεργάτες του και κομματικά στελέχη.

Τη στήριξη της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη εξέφρασαν - μεταξύ άλλων- ο πρώην υπουργός, υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, η βουλευτής Δωδεκανήσων κα Μίκα Ιατρίδη, ο ευρωβουλευτής κ. Γιώργος Παπαστάμκος και ο πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας κ. Λοϊζος Λοϊζου.

Τη στήριξή τους στον υποψήφιο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, εξέφρασαν  ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κ. Τασούλας, ο βουλευτής Ηλείας κ. Π. Αδρακτάς, ο τέως βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δ. Σαμπαζιώτης, καθώς και η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Λιάνα Γούτα. Τη στήριξή του στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά για την προεδρία της ΝΔ εξέφρασε από το Στρασβούργο και ο Επίτροπος Περιβάλλοντος Σταύρος Δήμας.

Χθες, οι τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ δήλωσαν τη συμφωνία τους σε όλα τα θέματα που αφορούν στη διαδικασία εκλογής αρχηγού, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρη Σιούφα, το γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη και το γενικό διευθυντή της ΝΔ Μενέλαο Δασκαλάκη.

Την Παρασκευή, ο Αντώνης Σαμαράς θα ολοκληρώσει την εκστρατεία του στο Ζάππειο, την στιγμή που η Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλά στην πλατεία Κοτζιά. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα ολοκληρώσει την προεκλογική του εκστρατεία με ομιλία στις Σέρρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια ημέρα αναμένεται και δημόσια δήλωση του Κώστα Καραμανλή, με αναφορές στη συμμετοχή και την ενότητα.

Χωρίς exit poll η εκλογική διαδικασία


Χωρίς exit poll θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, μέλη του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) σημειώνουν ότι κατά τη διαδικασία για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της ΝΔ ισχύουν ανάλογες συνθήκες με αυτές της αντίστοιχης διαδικασίας για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ το 2007. «Όπως τότε, έτσι και τώρα πιστεύουμε ότι το εγχείρημα της καταγραφής της ψήφου με τη μέθοδο exit poll ή/και οποιαδήποτε άλλη μέθοδο είναι μεθοδολογικά / επιστημονικά παρακινδυνευμένο».

Επιπρόσθετα, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων θεωρούν καλό να μη δημοσιοποιηθούν δημοσκοπικά ευρήματα κατά την ημέρα της εκλογής και την προηγούμενη αυτής.