Skip to main content

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την επένδυση στο Ελληνικό

Η χρηματοδότηση διασφαλίζεται και όλα δείχνουν ότι η αντίστροφη μέτρηση για να μπουν οι μπουλντόζες στο παλιό αεροδρόμιο της Αθήνας έχει ξεκινήσει.

Στην τελική της ευθεία μπαίνει η επένδυση στο Ελληνικό, σύμφωνα με όλες τις έως τώρα ενδείξεις. Κι αυτό γιατί, η μία μετά την άλλη, οι γραφειοκρατικές εμπλοκές ξεπερνιούνται, ενώ, την ίδια ώρα, φαίνεται να λύνεται και το χρηματοδοτικό πρόβλημα του project. Όπως θα θυμούνται οι προσεκτικοί αναγνώστες της Voria.gr, είχαμε ενημερώσει εδώ και καιρό για την κίνηση – έκπληξη που προετοίμαζαν στον όμιλο Λάτση για την χρηματοδότηση της επένδυσης στο παλιό αεροδρόμιο. Και χθες το απόγευμα ανακοινώθηκε η αύξηση κεφαλαίου της Lamda Developmetnt. Πρόκειται για αύξηση - μαμούθ, αλλά ...δικαιολογείται, καθώς η Lamda Development αναλαμβάνει το οραματικό έργο του Ελληνικού με ποσοστό 100%».

Μάλιστα, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ακολουθήσει και ομολογιακό δάνειο, που θα εξυπηρετήσει τον ίδιο στόχο, τη χρηματοδότηση της επένδυσης.

Κατ αυτόν τον τρόποτον  από όμιλο Λάτση θα δοθεί και μια απάντηση στον πρόεδρο του Σύριζα και πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που επανέλαβε (τελευταία από τη Θεσσαλονίκη) για τέταρτη φορά σε λιγότερο από έναν μήνα, ότι «για να γίνει η συγκεκριμένη επένδυση θα πρέπει να υπάρχουν και τα ...λεφτά». Προφανώς και μετά από αυτές τις δύο εντυπωσιακές κινήσεις η χρηματοδότηση διασφαλίζεται και όλα δείχνουν ότι η αντίστροφη μέτρηση για να μπουν οι μπουλντόζες στο παλιό αεροδρόμιο της Αθήνας έχει ξεκινήσει.