Skip to main content

Νέα έργα για αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου της Νέας Μηχανιώνας

Η περιοχή της Ν. Μηχανιώνας είχε πληγεί στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2016 από έντονη βροχόπτωση, με αποτέλεσμα τα ρέματα να υπερχειλίσουν

Αρχίζουν οι νέες εργασίες αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου της Νέας Μηχανιώνας, που χτυπήθηκε από τη θεομηνία τον Σεπτέμβριο 2016, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος Θερμαϊκού.

Από τις πλημμύρες τα ρέματα στην περιοχή υπερχείλισαν και οι αγωγοί ομβρίων αδυνατούσαν να εξυπηρετήσουν τον όγκο νερού, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί μεγάλος όγκος του παραλιακού μετώπου, οδηγώντας σε μεταβολή της γραμμής του αιγιαλού και καταστροφή υφιστάμενων υποδομών.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή ο εργολάβος έχει ήδη εγκατασταθεί στην περιοχή εκκινώντας τις εργασίες, σε ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ.

Συνοδευτικά πρόκειται να ανακατασκευασθούν στοιχεία διαμόρφωσης της περιοχής, καθώς αυτή, όπως εξηγεί ο δήμος, αποτελεί σημείο υψηλής επισκεψιμότητας, λειτουργώντας ως χώρος αναψυχής τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπονται εργασίες για την αναβάθμιση του Αμφιθεάτρου Πεύκων –ενός σημαντικού χώρου πολιτισμού –, με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις να δρομολογούνται εφόσον ολοκληρωθούν οι προαναφερθείσες, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Πρόκειται για ένα σύνολο εργασιών που, σύμφωνα πάντα με τον δήμο Θερμαϊκού, «μαζί με:

- Το έργο ασφαλτοστρώσεων, προϋπολογισμού 1.000.000,00 ευρώ, με επισκευές εκτεταμένων διαβρώσεων στο οδόστρωμα από τη θεομηνία και εργασίες εξυγίανσης, αλλά και
- Τα υπολειπόμενα έργα, εξασφαλισμένης χρηματοδότησης 8.800.000,00 ευρώ από το Υπ. Οικονομίας & Ανάπτυξης, αντιστήριξης πρανών στις κατασκηνώσεις της Γ.Γ Απόδημου Ελληνισμού και στη θέση Πάλιουρα στην Επανομή, που παρά την προσωρινή αποκατάστασή του, επιβάλλει την κατασκευή τεχνικού έργου,

αποτελούν μακροπρόθεσμη επένδυση στη λειτουργικότητα, την αισθητική αναβάθμιση και την επαναφορά του αισθήματος ασφάλειας που τόσο έντονα είχε πληγεί».

Ο δήμος υπενθυμίζει ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα έργα αποκατάστασης των πρανών στο Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας, στο ΠΙΚΠΑ Αγ. Τριάδας και στο Αγνάντι Επανομής (προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ), αγροτικών οδών (προϋπολογισμού 700.000 ευρώ) και των οδών στις Δ.Ε. Μηχανιώνας και Επανομής (προϋπολογισμού 260.000 ευρώ).