Skip to main content

Ξεκίνησε η αποξήλωση των παράνομων πινακίδων

Άρχισε σήμερα η ύψους 150.000 ευρώ εργολαβία αποξήλωσης των παράνομων και επικίνδυνων διαφημιστικών πινακίδων στο εθνικό οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας.
Άρχισε σήμερα η ύψους 150.000 ευρώ εργολαβία αποξήλωσης των παράνομων και επικίνδυνων διαφημιστικών πινακίδων στο εθνικό οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας, από την Περιφέρεια, με την έναρξη να πραγματοποιείται στην εθνική οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης.

Ήδη εκτός από τις επισήμως καταγεγραμμένες 3.071 παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, που άρχισαν να καθαιρούνται από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δεκάδες είναι οι καταγγελίες πολιτών για παράνομες πινακίδες ειδικά στο εθνικό οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών και στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής.

Παράλληλα, έχουν ξηλωθεί ήδη περισσότερες από 500 παράνομες διαφημιστικές πινακίδες μικρού μεγέθους και με την τρέχουσα εργολαβία αποξηλώνονται και οι μεγαλύτερες.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, έχει προχωρήσει και σε επιβολή προστίμων δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε διαφημιστές και διαφημιζόμενους, ενώ προτεραιότητα στις καθαιρέσεις δίνεται για την εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, τη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής και τους εθνικούς δρόμους κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως τόνισε η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή, «είναι καθήκον όλων μας να απαλλάξουμε το εθνικό και λοιπό οδικό δίκτυο από τη γάγγραινα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, που ευθύνονται για μια σειρά ατυχημάτων και δυστυχημάτων. Η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη και κανείς δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών».