Skip to main content

Ξεκίνησε η δίκη για τα επεισόδια στην Ιερισσό- Συγκέντρωση αλληλέγγυων

Ως ένδειξη αλληλεγγύης στους διωκόμενους στα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 200 άτομα - Αναβλήθηκε η δίκη για τον Λάκκο Καρατζά

Ξεκίνησε η δίκη κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής -μελών του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού- που κατηγορούνται, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του τότε δημάρχου Χρήστου Πάχτα, για επεισόδια που έγιναν το Μάρτιο του 2012 στο δημαρχείο Αριστοτέλη.

Ως ένδειξη αλληλεγγύης στα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 200 άτομα, μέλη της «Aνοιχτής συνέλευσης αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους διωκόμενους ενάντια στην εξόρυξη χρυσού», τα οποία μάλιστα έχουν αναρτήσει και ένα μεγάλο πανό έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.

Η υπόθεση κρατήθηκε χθες για να εξεταστεί σήμερα, καθώς το ΜΟΔ δίκασε άλλη υπόθεση που βρισκόταν στο έκθεμα του ίδιου δικαστηρίου. Υπό αυτές τις συνθήκες, γνωστοποιήθηκε στους παράγοντες της δίκης να προσέλθουν σήμερα το πρωί στην ίδια αίθουσα για την έναρξη της διαδικασίας.

Αναβλήθηκε η δίκη Καρατζά

Εξάλλου σήμερα επρόκειτο να γίνει μία ακόμη δίκη που συνδέεται με αντιδράσεις κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής για την επένδυση χρυσού στην περιοχή, η οποία όμως αναβλήθηκε για τις 10 Μαΐου λόγω κωλυμάτων που επικαλέστηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Στην υπόθεση του Λάκκου Καρατζά κατηγορούνται 26 άτομα για μαζική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2013 και κατέληξε σε επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις.