Skip to main content

Ξεκίνησε η δίκη για την άγρια δολοφονία του Ν.Σεργιανόπουλου

Άρχισε το πρωί στο Κακουργιοδικείο Αθηνών, η δίκη για την δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο Γεωργιανός Ντέιβιντ Μουρζικνέλι , ο οποίος κατά την σύλλη
Άρχισε το πρωί στο Κακουργιοδικείο Αθηνών, η δίκη για την δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο Γεωργιανός Ντέιβιντ Μουρζικνέλι , ο οποίος κατά την σύλληψή του, είχε ομολογήσει την ενοχή του.

Στο μεταξύ, απορρίφθηκε το αίτημα της πολιτικής αγωγής, να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών η δίκη για τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου. Η οικογένεια του ηθοποιού κατέθεσε το πρωί το σχετικό αίτημα στο δικαστήριο, με το σκεπτικό ότι είναι ανάγκη να προστατευθεί η μνήμη του αγαπημένου τους προσώπου.

Μετά από ολιγόωρη διακοπή, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της πολιτικής αγωγής. Η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του ηθοποιού, ξεκίνησε στις 9 το πρωί, με τον ορισμό των τεσσάρων ενόρκων και την ανάγνωση του κατηγορητηρίου.

Πρώτος μάρτυρας, ήταν  ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Φίλιππος Κουτσαύτης. Ο κ. Κουτσάφτης κατέθεσε ότι καμία από τις μαχαιριές που έπληξαν τον ηθοποιό  δεν ήταν μεταθανάτια και αποκάλυψε ότι το θύμα είχε κάνειχρήση κοκαΐνης και μεταβολικών ουσιών.

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος, στις 3  Ιουνίου του 2008, βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στο σαλόνι του σπιτιού του, στο Παγκράτι, από την οικιακή βοηθό του η οποία είχε κλειδιά.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, κ. Φίλιππο Κουτσάφτη,  ο γνωστός ηθοποιός έφερε πάνω από επτά μαχαιριές στο θώρακα, την πλάτη και το λαιμό.

Δύο μήνες μετά την άγρια δολοφονία, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον  Ντέιβιντ Μουρτζικνέλι οποίος ομολόγησε το έγκλημά του. Ισχυρίστηκε ότι κατακρεούργησε τον Νίκο Σεργιανόπουλο βρισκόμενος υπό την επήρεια κοκαΐνης και σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής.