Skip to main content

Ξεκίνησε η κλαδευτική περίοδος στον δήμο Καλαμαριάς

Η κλάδευση των δένδρων διενεργείται τόσο από συνεργεία του Δήμου, όσο και από ιδιώτη εργολάβο Πρασίνου, στον οποίο ανατέθηκε μέρος των κλαδεύσεων.

Ξεκίνησαν και φέτος οι εργασίες κλάδευσης των δένδρων, η οποία αναμένεται να διαρκέσει, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, μέχρι το τέλος Μαρτίου 2018, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Καλαμαριάς.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η κλάδευση των δένδρων διενεργείται τόσο από συνεργεία του Δήμου, όσο και από ιδιώτη εργολάβο Πρασίνου, στον οποίο ανατέθηκε μέρος των κλαδεύσεων, ύστερα από δημόσια διαγωνιστική διαδικασία.

Συγκεκριμένα: Συνεργεία του Δήμου θα κλαδεύσουν τις περιοχές Ν. Κρήνη, Αη Γιάννη, Κηφισιά, Βότση, Φοίνικα, καθώς επίσης και μέρος της περιοχής Αρετσούς η οποία περιβάλλεται από τις οδούς Ν. Πλαστήρα - πλατεία Σκρά, Κολοτούρου, Πόντου- Αγ. Νικολάου, Μακροχωρίου και Μιαούλη.

Στον εργολάβο Πρασίνου ανατέθηκαν οι περιοχές του Βυζαντίου, του Αγ. Παντελεήμονα, το Καραμπουρνάκι, του Κέντρου εκτός των οδών Μεταμορφώσεως και Κομνηνών , του Κατιρλί και της Αρετσούς, πλην της περιοχής που θα κλαδέψουν τα συνεργεία του Δήμου και αναφέρονται παραπάνω.  

Οι εργασίες αφορούν στην  κλάδευση των δέντρων  που βρίσκονται σε πεζοδρόμια, νησίδες και πάρκα, με σκοπό τη βελτίωση της υγείας και της σφριγηλότητας των δένδρων, τον έλεγχο της ανάπτυξής τους, την αισθητική, καθώς επίσης και για λόγους ασφάλειας.