Skip to main content

Ξεκίνησε η λειτουργία εξωτερικού ιατρείου έξω από το ΚΥΤ Μόριας

Ο οικίσκος που τοποθετήθηκε έξω από το ΚΥΤ Μόριας λειτουργεί ως εξωτερικό ιατρείο πρώτης αξιολόγησης, για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Ξεκίνησε σήμερα για πρώτη φορά η λειτουργία του οικίσκου που τοποθετήθηκε έξω από το ΚΥΤ Μόριας, ως εξωτερικό ιατρείο πρώτης αξιολόγησης, στο πλαίσιο της προστασίας και της καταπολέμησης της εξάπλωσης του κορωνοϊού, μετά από αίτημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με το stonisi.gr, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό προσλήφθηκαν για τον σκοπό αυτό.

Μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα, ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης επεσήμανε: «Σήμερα ξεκίνησε η λειτουργία του πρώτου εξωτερικού ιατρείου πρώτης αξιολόγησης για τον κορωνοϊό, στο ΚΥΤ της Μόριας. Η Περιφέρεια κινήθηκε άμεσα, βρίσκοντας γιατρούς και νοσηλευτές. Πρόκειται για ένα ιατρείο που θα λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας, ακόμα και τα σαββατοκύριακα, σε δύο βάρδιες. Ευελπιστώ ότι θα είμαστε σε θέση τη Δευτέρα να ξεκινήσουμε και το αντίστοιχο ιατρείο στο ΚΥΤ της Χίου».

Και πρόσθεσε: «Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου με χαρά συμβάλλει στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, χρηματοδοτώντας τη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων πρώτης αξιολόγησης έξω από τα ΚΥΤ προσφύγων και μεταναστών. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην υπάρχουν ασθενείς.»